Isabial crea una plataforma virtual per al diagnòstic precoç i el seguiment de tumors cerebrals

La plataforma, basada en intel·ligència artificial, té la finalitat d'oferir solucions clíniques específiques a les necessitats de cada pacient

Reunió de treball en el centre d'investigació Isabial
Reunió de treball al centre d'investigació Isabial / GVA

Investigadors estan desenvolupant una plataforma virtual, basada en intel·ligència artificial, aplicada al diagnòstic precoç i al seguiment de tumors cerebrals amb la finalitat d'oferir solucions clíniques específiques a les necessitats de cada pacient.

El seu objectiu és analitzar les dades clíniques de les persones afectades, tant imatges com estudis moleculars i genètics, per a optimitzar la identificació i classificació de nous casos, així com per a avaluar possibles marcadors d'utilitat clínica i terapèutica, mitjançant una interfície de maneig fàcil i intuïtiu.

Aquesta iniciativa està coordinada l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant (Isabial) al costat de Fisabio, AIJU i l'empresa New Horizons. L'investigador principal d'aquest projecte és Luis Miguel Valor, d'Isabial.

El projecte GLIO-IA, finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la Unió Europea a través del programa Feder, és una de les iniciatives que l'agència i Isabial han abordat durant una reunió de treball al centre d'investigació.

En concret, l'institut alacantí ha obtingut des del 2020 més d'un milió d'euros de l'AVI per al desenvolupament de huit iniciatives d'R+D+I.

Aquests treballs dotaran els facultatius d'un sistema intel·ligent de suport a la presa de decisions clíniques, una eina per a l'anàlisi avançada de textos científics a través del processament de llenguatge natural, i nous instruments per a planificar de forma més precisa l'extirpació de tumors cerebrals, entre altres desenvolupaments.

Projecte de Compra Pública Innovadora

També s'ha analitzat el projecte de Compra Pública Innovadora (CPI) que impulsa aquest centre, el primer focalitzat en un hospital de la Comunitat Valenciana, el Doctor Balmis d'Alacant.

En aquest cas, l'objectiu d'Isabial és dissenyar i implementar una estratègia que permeta situar el centre d'investigació sanitària i biomèdica com a agent tractor de la innovació en salut.

També et pot interessar

stats