Investiguen una nova violació grupal a una jove en un parc de Petrer

La Policia Nacional tracta d'identificar els tres presumptes autors de l'agressió sexual, per la qual la menor va quedar hospitalitzada amb lesions a les extremitats i el tòrax

Concentració a Petrer per a rebutjar la violació d’una adolescent / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de març 2023 - 11:18 Actualitzat: 27 de març 2023 - 22:03

La Policia Nacional investiga una agressió sexual comesa presumptament per tres menors a una jove de setze anys divendres en un parc de Petrer. El cos policial ha explicat en un comunicat que, de moment, s'està treballant per a aclarir els fets denunciats i que fins que no es finalitzen les indagacions necessàries, no s'informarà sobre l'assumpte.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha confirmat que s'han posat en marxa perquisicions per tal d'identificar els suposats autors. “En les pròximes hores podrem donar més informació”, ha assenyalat des de Barraques, on ha acompanyat el president, Pedro Sánchez, en la visita al centre de comandament avançat des d'on es coordinen els treballs per a extingir l'incendi declarat dijous a Vilanova de Viver.

El cas l'ha avançat aquest dilluns el diari Información. Segons publica, la menor va patir la violació grupal als voltants d'un jardí urbà xicotet, pròxim a la pinada de Villaplana. Després d'escapar, va demanar ajuda en una zona comercial, on havia arribat amb un atac d'ansietat. Davant de l'estat que presentava, la van traslladar a l'Hospital General d'Elda.

Allà, continua el periòdic, va quedar ingressada tota la nit i la sotmeteren a un examen forense a través del qual el personal sanitari va constatar que presentava lesions en avantbraços, cames i tòrax.

En cas de confirmar-se, seria la segona violació registrada en a penes una setmana de diferència a les comarques del sud, després de la que va tindre lloc a Alacant. En aquest segon cas, el jutjat d'instrucció número 8 va decretar l'ingrés provisional en presó de l'home de 22 anys acusat d'agredir sexualment una xiqueta de catorze anys. Se li imputa un delicte d'agressió a menor de setze anys, castigat amb penes que poden arribar als dotze anys de presó.

Concentració en rebuig de la violació

Aquest dilluns de vesprada vora 2.000 veïns i veïnes s’han concentrat a Petrer per a rebutjar la violació de la menor. Al crit de “si ens toquen a una, responem totes”, el veïnat d’aquest municipi del Vinalopó Mitjà s’ha manifestat en contra de la violència sexual i ha mostrat el seu suport a la víctima. 

Un sentiment de dolor, indignació i preocupació ha sobrevolat totes les persones que hi han participat. Gabriela Sánchez, membre de l’Assemblea Feminista del Vinalopó Mitjà, ha denunciat que les 'manades' continuen existint i que “cada dia ens alcem amb alguna agressió sexual a les nostres xiquetes, adolescents i dones”. D’altra banda, l’alcaldessa del municipi, Irene Navarro, ha afirmat que la violència sexual no es pot tolerar i que queda molta faena per fer encara des de les administracions.

També et pot interessar

stats