Investiguen com a possible delicte d'odi el suïcidi d'una jove trans a Llíria

La Federació Plataforma Trans reclama a les autoritats que es depuren responsabilitats sobre el presumpte assetjament que patia.

Investiguen com a possible delicte d\'odi el suïcidi d\'una jove trans a Llíria
Investiguen com a possible delicte d'odi el suïcidi d'una jove trans a Llíria

Una jove trans de 18 anys s'ha suïcidat a Llíria (Camp de Túria). La Guàrdia Civil i el jutjat d'instrucció número 3 de Llíria investiguen ara si l'assetjament i les burles han sigut el detonant perquè es llevara la vida. 

De fet, analitzen els missatges d'odi que la xica havia rebut en les xarxes socials durant els mesos previs a causa de la seua condició sexual per si pogueren ser constitutius d’un delicte d’odi de caràcter trànsfob. A més, els agents de l'equip de Policia Judicial de Llíria ja han iniciat els tràmits per a citar com a testimonis amics, companys d'estudis i familiars.

La Federació Plataforma Trans demana responsabilitats

La Federació Plataforma Trans ha lamentat el suïcidi de la jove i reclama a les autoritats que es depuren responsabilitats sobre el presumpte assetjament que patia.

"L'assetjament, la transfòbia i la falta d'una legislació específica trans que blinde el dret a la lliure determinació de la identitat sexual i expressió de gènere, són els responsables d'aquests ‘assassinats socials’", denúncia la presidenta de la plataforma, Mar Cambrollé.

Cambrollé reclama que ha de ser "prioritat i una urgència" del nou govern que isca de les urnes el pròxim 10N, així com de totes les forces polítiques, la "imminent tramitació" d'una llei trans estatal, integral i transversal. Segons ella, aquesta norma hauria de reparar, reconéixer i protegir les persones trans i acabar amb aquesta "plaga social que suposa la transfòbia", des de l'educació, l'atenció sanitària, la identitat legal i l'accés al mercat laboral.

A Espanya, el primer cas reconegut i fet públic de suïcidi d'un adolescent trans va ser en 2015 a Barcelona amb la mort d'Alan de 17 anys. El van seguir, en 2018, Ekai, de 16 anys, al País Basc i Thalía, de 17 anys, a Madrid.

També et pot interessar

stats