Un home amb una orde d'allunyament de l'exdona enverina les filles en un poble d’Almeria

La mare de les menudes estava inclosa en el sistema VioGén i l'home tenia antecedents per violència masclista contra ella

Tot fa pensar que es tracta d'un nou cas de violència vicària
Tot fa pensar que es tracta d'un nou cas de violència vicària / À Punt NTC

La Guàrdia Civil investiga el presumpte assassinat de dues xiquetes, de dos i quatre anys, i la posterior mort del pare, de 35 anys, mitjançant l'ús d'algun tipus de verí a la pedania de Las Alcubillas de Alboloduy, a la província d'Almeria. Els fets s'investiguen com a un possible crim vicari, tenint en compte que el progenitor tenia una orde d'allunyament respecte a la mare de les menors i que la dona estava inclosa en el sistema de protecció de víctimes del ministeri, VioGén.

Els fets van tindre lloc aquest diumenge a la nit, dins d'un habitatge situat a Las Alcubillas de Alboloduy, la major part del qual correspon a Gérgal, encara que els fets haurien tingut lloc a Alboloduy.

Segons les primeres dades de la investigació, es planteja la possibilitat que les menudes hagen mort després d'ingerir una substància verinosa, si bé han precisat que caldrà esperar a l'autòpsia dels tres cadàvers. D'acord amb aquesta hipòtesi, l'home hauria matat les filles de poca edat abans d'acabar amb la seua pròpia vida.

Va ser sobre les 22:30 hores d'aquest diumenge quan les autoritats van rebre un avís. En aquest sentit, hauria sigut la mare de les menors, separada del pare de les dues xiquetes, qui hauria trobat els cossos sense vida en la vivenda en anar a buscar-les després que passaren el cap de setmana amb el pare.

El subdelegat de govern a Almeria, José María Martín, ha confirmat que la mare de les menors, de 23 anys, estava inclosa en el sistema de protecció de les víctimes de violència de gènere, VioGén. "És un element que cal considerar en la investigació", ha manifestat en declaracions als mitjans.

En concret, segons han agregat fonts de la investigació, l'home va ser detingut el maig del 2022, després d'una denúncia de la dona, que va patir algun tipus de violència física quan estava embarassada. Per aquests fets, l'home tenia una orde d'allunyament en vigor respecte a la mare de les menudes, però no respecte a les menors.

El subdelegat de govern espanyol a Almeria ha lamentat amb "profunda tristesa" els fets. Així mateix, afegia que la investigació està encara en curs i s'ha mostrat "caut" fins a confirmar tots els detalls del cas.

També et pot interessar

stats