Investiguen l'amo del pitbull que va atacar mortalment una dona a Macastre

El sospitós, de 35 anys, està acusat d'homicidi imprudent i d'un delicte contra la fauna per abandonar el gos

El gos pitbull que va atacar una persona
El gos pitbull que va atacar una persona / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València investiga el propietari del gos de raça pitbull que va atacar una dona a Macastre (Foia de Bunyol) el mes de febrer passat, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat. La víctima, que havia arreplegat l'animal del camp perquè el va veure abandonat, va morir l'endemà a conseqüència de les greus mossegades que va patir.

El dia 24 de febrer, els agents van rebre un avís per l'atac d'un gos a una dona en un paratge rural de Macastre. En arribar trobaren que els serveis sanitaris i altres testimonis presents en el lloc no podien actuar per a socórrer la víctima a causa de l'agressivitat del gos, considerat de raça perillosa. L'animal no tenia xip identificatiu i els efectius es van veure obligats a abatre'l amb l'arma reglamentària per a poder atendre la senyora.

Aquesta, de nacionalitat anglesa i de 67 anys, va haver de ser traslladada d'urgència a l'Hospital La Fe de València, on va ingressar en estat molt greu a causa de les lesions. Segons indicaren aleshores des del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències, el pitbull li havia deixat els “braços catastròfics” i una ferida al cap. Finalment, va faltar un dia després d'entrar al centre hospitalari.

La policia judicial va ser requerida aquella mateixa vesprada per a fer-se càrrec de la investigació i pogueren esbrinar que el gos agressor era de raça pitbull terrier, gos potencialment perillós. L'animal, a més, es trobava indocumentat i es desconeixia la procedència i propietat. Després de les primeres perquisicions, els agents descobriren que la víctima havia trobat el gos en un estat de desnutrició molt agut i amb clars signes d'abandonament. Patia sarna o una malaltia semblant.

La dona s'havia quedat amb ell només quatre dies abans que l'atacara fins a la mort. Fins i tot la veterinària que va atendre l'animal va advertir-la que era molt perillós i que no se n'havia de fer càrrec, però la sexagenària no li va fer cas.

Practicades les gestions necessàries, els agents han tirat el fil fins a arribar al suposat propietari, que és l'investigat en la causa. Es tracta d'un home de 35 anys, amb antecedents que li impedien tindre aquest tipus d'animals perillosos, segons la legislació vigent. La policia, a més, ha pogut esbrinar que ja n'havia tingut amb anterioritat de semblants, sense els deguts controls i cures. Després de fer la inspecció ocular al domicili del sospitós, identificaren els llocs per on el gos podria haver-se escapat, tal com va arribar a reconéixer l'investigat mateix en la seua declaració el passat 24 de març. Se li atribueix un delicte d'homicidi per imprudència i un contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, per l'abandó del gos potencialment perillós. Les diligències s'han lliurat al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Requena.

També et pot interessar

stats