Investiguen dos homes pel robatori de coure en granges avícoles de Pinet

Els detinguts, establits a Carcaixent, furtaven els tubs de coure destinats a la refrigeració dels animals i després els venien en centres de reciclatge de metalls

Robatori coure granges
Agents de la Guàrdia Civil en una de les granges on es van produir els robatoris / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València investiga dos homes de 23 i 48 anys com a autors del robatori de coure en sis granges avícoles de Pinet, a la Vall d'Albaida.

L'operació Avicob II va començar al febrer després de tindre els agents coneixement del primer robatori en una granja destinada a la cria de pollastres, d'on els autors van sostraure el tub de coure destinat a la refrigeració. Posteriorment, i de manera reiterada, s'han observat més robatoris similars amb el mateix modus operandi, com apunten des de la Guàrdia Civil.

Així, els agents també van advertir que l'any 2022, i per les mateixes dates, es van cometre delictes similars en la citada localitat de Pinet i van aconseguir identificar-ne i detindre els autors.

Per això, es van establir diversos operatius policials que, gràcies a la col·laboració veïnal de Pinet, va permetre localitzar el vehicle utilitzat per als robatoris.

Com a resultat d'aquests operatius, es va relacionar un dels suposats autors amb els mateixos fets ocorreguts l'any anterior. D'aquesta manera, es va poder constatar que es tractava del mateix grup de delinqüents, establits tots a Carcaixent.

A més, els agents van comprovar les nombroses vendes dels investigats en diversos centres de reciclatge i recuperació de metalls, i es va demostrar així el destí final del material de coure sostret. Als arrestats se'ls atribueixen sis delictes de robatori amb força.

També et pot interessar

stats