Detenen tretze persones d’una banda especialitzada en robatoris a naus i empreses

L’organització criminal havia actuat principalment a localitats com Paterna i Xirivella

Imatges d'un dels robatoris perpetrats per la banda criminal / À Punt NTC

La Guàrdia Civil, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, ha detingut tretze membres d'un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en naus i empreses a polígons industrials que actuava principalment a localitats de la província de València. L’organització, establida a Madrid, també actuava en aquesta comunitat i a les províncies de Sevilla i Toledo, entre altres.

Els delinqüents feien els robatoris accedint a les instal·lacions després de fer butrons i utilitzaven mitjans tècnics per a la fractura de les caixes fortes. Només en dos dels seus delictes, a les localitats valencianes de Paterna i Xirivella (Horta), van ocasionar un perjuí econòmic de vora 700.000 euros.

La Guàrdia Civil ha informat en un comunicat que les investigacions van començar després de produir-se tres robatoris amb força en un mateix cap de setmana en empreses de polígons industrials de la província de València. En el marc de l'operació, denominada Constanza-Mestalla, es va poder determinar que havien sigut executats per un mateix grup criminal compost per persones que tenien nombrosos antecedents policials.

A més, es va poder acreditar la seua implicació en 28 robatoris d'empreses a Toledo, Conca, Guadalajara, Cantàbria, Terol, Granada, Burgos, Madrid, Sevilla o Toledo.

El grup actuava en horari nocturn fent ús de la tècnica del rififí, que consisteix a fer un butró d'accés pel sostre i s’hi empren mètodes d'escalada i ràpel per a accedir a l’interior. 

Una vegada identificat el grup al complet i obtinguts els indicis i elements probatoris acreditatius de la seua implicació en els robatoris, es van fer les detencions dels sospitosos en dues fases: la primera, a mitjans del mes de maig, quan es va detindre set persones; la segona, a principis de juny, amb la detenció d'altres sis membres del grup. A tots ells se'ls va intervindre una gran quantitat de diners en efectiu i eines per a l'obertura de caixes fortes.

Als arrestats se'ls imputen 28 fets delictius de robatoris amb força mitjançant butró, falsificació de document públic i un delicte de pertinença a organització criminal.

També et pot interessar

stats