Detingudes 31 persones a Alacant i Castelló per fer-se passar per empresaris d'alt nivell

L’organització estava especialitzada en robatoris amb força en domicilis i estafes rip deal

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional, en una operació d'investigació conjunta amb la Gendarmeria Nacional Francesa, ha desarticulat una organització criminal itinerant d'origen italocroat assentada a Alacant i Castelló de la Plana. La banda estava especialitzada a perpetrar robatoris amb força en domicilis i estafes i havia actuat en cinc països europeus.   

S'han dut a terme dèsset registres domiciliaris en cinc països, en els quals s'han trobat joies, efectes robats, gran quantitat de bitllets tipus facsímil i una màquina per a comptar diners, usats en l'execució de les estafes, així com diversa documentació falsa.

Els robatoris amb força en domicilis els cometien principalment dones joves, que eren traslladades en vehicle per un home. Per a accedir als domicilis introduïen una làmina de plàstic entre el marc de la porta i el pestell.  També estaven especialitzats a cometre estafes de tipus rip deal, l'enganyifa de l'estampeta, una forma d'engany en la qual els autors, principalment homes, es feien passar per empresaris d'alt nivell en algun país estranger per a enganyar a la víctima.

En la primera fase de la investigació, en la qual han intervingut quasi 200 policies de cinc països, s’han detingut cinc persones a Oriola. La segona fase s'ha saldat amb la detenció de 26 integrants de l'organització a Croàcia, Itàlia, els Països Baixos, Suïssa, Espanya i França, la majoria en aquest últim país.

També et pot interessar

stats