Investiguen deu persones per l'agressió d'uns vigilants de discoteca a un jove marroquí

La causa està oberta inicialment per un delicte de lesions i diversos dels imputats ja han prestat declaració judicial

Víctima de l'agressió racista a l'entrada d'una discoteca
Víctima de l'agressió racista a l'entrada d'una discoteca / València Acull

El jutjat d'instrucció número 14 de València manté oberta una causa per la presumpta agressió dels vigilants d'una discoteca a un jove marroquí, en la qual de moment hi ha una desena d'investigats. 

Segons fonts judicials, la causa està oberta inicialment per un delicte de lesions, sense perjuí de qualificació ulterior, i diversos dels imputats ja han prestat declaració judicial, mentre que uns altres estan pendents.

La causa es va iniciar quan un jove marroquí va denunciar que la matinada del 6 de març va ser agredit per diversos vigilants de seguretat de la discoteca Mya, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, que li trencaren el nas després d'obligar-lo a eixir del recinte mentre li deien "Moro de merda, et mate".

Segons l’ONG València Acull, que està acompanyant la víctima en el procés, dos integrants del servei de seguretat de la discoteca que ja han declarat han implicat al seu torn altres dos dels seus companys en l'agressió.

L’ONG ha explicat que els treballadors que declararen l’11 de maig negaren davant del jutge la seua participació i afirmaren que no van veure ni es van assabentar de cap conflicte. Però en visionar les imatges dels enregistraments d'aquella nit de la discoteca, dos dels quatre investigats reconegueren altres dos empleats entre els agressors.

Les mateixes fonts assenyalen que el jutjat ha citat aquests dos nous treballadors per a prendre'ls declaració també en qualitat d'investigats el 27 de juny. Així mateix, han considerat que s'ha corroborat "no sols l'existència de l'agressió, sinó la denúncia de la víctima, que va assegurar que van ser sis o set vigilants els qui el van agredir".

També et pot interessar

stats