Investiguen com a crim masclista la mort de la dona atropellada per l’exparella a Toledo

Un regidor del PP d'Alcabón ha dimitit després de ser imputat per un presumpte delicte d'encobriment de l'atropellament

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La delegació del govern espanyol contra la violència de gènere ha confirmat que la mort de la dona de 41 anys que va ser atropellada dijous en Val de Santo Domingo (Toledo) s'investiga com a un nou cas de violència de gènere. En cas de confirmar-se, s'elevaria a 50 el nombre de dones assassinades per les parelles o exparelles enguany a Espanya i a 1.234 des que van començar a elaborar-se les estadístiques el 2003. Així, setembre es confirmaria com el mes més cruent d'enguany, amb deu víctimes mortals, i a tres mesos que acabe el 2023, la xifra d'assassinats d'enguany ja supera la de tot l'any passat.

Una vegada conclosa la investigació preliminar, aquest diumenge s'ha alçat el secret de sumari i han sigut els cossos i forces de seguretat de l'Estat els que han confirmat la naturalesa masclista d'aquest crim. El govern de Castella-la Manxa ha expressat la seua "enèrgica condemna" i ha anunciat també que es personarà com a acusació particular.

L'exmarit de la víctima, de 46 anys ha passat a disposició judicial. El presumpte autor va ser detingut acusat d'un delicte d'homicidi imprudent i un contra la seguretat viària.

Una altra persona també ha estat imputada. Es tracta d'un regidor del PP d'Alcabón (Toledo), que ha presentat la dimissió després de ser acusat d'un presumpte delicte d'encobriment de l'atropellament.

La consellera d'Igualtat de Castella-la Manxa, Sara Simón, ha informat que "tots els recursos de la Junta de Comunitats estan a la disposició de l’entorn de la víctima, especialment dels menors orfes, que ja han rebut assistència psicològica".

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es; també s'ofereix atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

En una situació d'emergència, es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, en cas de no poder cridar, es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats