Detingut el marit d'una dona que ha mort atropellada a Toledo

Els serveis sanitaris que atengueren un avís de mort per causes naturals van alertar la Guàrdia Civil de la possibilitat d'un atropellament

El 016 d'assistència a les víctimes de la violència masclista atén les 24 hores i no deixa rastre en la factura
El 016 d'assistència a les víctimes de la violència masclista atén les 24 hores i no deixa rastre en la factura / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut al marit d'una dona de 41 anys que va morir aquest dijous a la nit després de ser atropellada a una pedania de la localitat toledana de Santo Domingo Caudilla. L'home, de 46 anys, va ser detingut en el lloc de l'accident, a l'altura del quilòmetre 1 de la carretera TO-1231. 

Encara que al principi es va apuntar a una mort per causes naturals, els serveis sanitaris que van atendre la víctima van advertir de la possibilitat que la dona haguera sigut atropellada. Les sospites van motivar el desplaçament de Guàrdia Civil, que després d'interrogar el marit, el va detindre. L'home va manifestar als agents que poc abans del succés havia discutit amb la dona. 

Si es confirma aquest crim com un cas de violència masclista, es tractaria de la víctima mortal que fa 50 des que ha començat el 2023 i la 1.234 des que van començar a elaborar-se les estadístiques el 2003. Amb aquest cas, setembre es confirmaria com el mes més cruent d'enguany, amb deu víctimes mortals, i 2023 superaria la xifra d'assassinats de tot l'any passat. 

Les víctimes de violència masclista poden comunicar la seua situació en el telèfon 016, que atén les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents; en el correu 016-online@igualdad.gob.es; o mitjançant un WhatsApp en el número 600 000 016. Els i les menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR: 900 20 20 10.

En una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, en cas de no poder telefonar, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats