Investiguen cinc persones per robar garrofes de finques agrícoles d'Albatera, Almoradí i Rojals

De moment, s'han recuperat 300 quilos, que ja han tornat a mans dels propietaris

Sacs de garrofes furtades al Baix Segura
Sacs de garrofes furtades al Baix Segura / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga cinc persones, tres homes i dues dones, d'entre 26 i 48 anys, pel robatori de garrofes en finques agrícoles d'Albatera, Almoradí i Rojals, a la comarca del Baix Segura. Els imputa un delicte de pertinença a grup criminal i tres delictes de furt i el cas està ja en mans dels jutjats d'instrucció d'Oriola i Torrevella.

A principis de juliol, la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'un increment en el nombre de robatoris en explotacions agrícoles al Baix Segura i immediatament, l'Equip ROCA (especialitzat en robatoris en el camp) de Torrevella, va iniciar les recerques per a aclarir els fets en col·laboració amb la policia local d'Albatera.

El 6 de juliol van sorprendre quatre persones furtant garrofes en una finca d'Albatera. Els agents van investigar als autors, dos homes i dues dones, i van tornar les garrofes sostretes al legítim propietari.

Uns dies després, durant un dispositiu de prevenció de robatoris en explotacions agrícoles a Rojals, una patrulla de la Guàrdia Civil d'Almoradí, juntament amb els investigadors, va sorprendre un tercer individu furtant garrofes. L'home, de 48 anys, va ser identificat i es van poder recuperar els fruits que havia furtat.

Els agents van reunir suficients indicis per considerar que les cinc persones investigades formaven part d'un grup criminal especialitzat en el robatori d'aquest fruit, en explotacions de la comarca. Segons la Benemèrita, mentre alguns dels membres estudiaven el terreny, uns altres actuaven, i finalment uns altres venien la mercaderia, i es repartien posteriorment els guanys.

Fins al moment, s'han pogut recuperar 300 quilos de garrofes, que han retornat als legítims propietaris.

També et pot interessar

stats