Investiguen cinc persones per extorsionar un home de Sueca a través d’un web fals de cites

Després d’obtindre informació mitjançant una dona amb qui mai va quedar i demanar-li 2.250 euros, el van seguir amenaçant

Imatge facilitada per la Guàrdia Civil d'un web en què es podrien modificar fotografies amb aquesta finalitat
Un guàrdia civil observa una imatge creada per intel·ligència artificial, en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga cinc persones, tres homes i dos dones, per presumptament extorsionar un veí de Sueca (Ribera Baixa), que va accedir a una web de cites. Els imputats li van arribar a demanar fins a 2.250 euros.

Els agents van tindre constància dels fets arran de la denúncia de l’afectat, que va relatar que després d’accedir a un web de cites, que finalment va resultar falsa, i des d’on va contactar amb una dona amb la qual volia quedar posteriorment, va començar a rebre “diàriament”, segons matisen fonts de la Guàrdia Civil, una sèrie d’amenaces a través d’una aplicació de missatgeria i de telefonades.

En estos missatges, diversos homes li deien al denunciant que havia fet perdre el temps a la xica amb la qual va mantindre la conversa i que el seu temps d’esta no era debades. En compensació per este temps, li exigien un ingrés bancari a un compte i, si no ho feia, l’amenaçaven a anar a sa casa –que sabien on estava per la informació que havia facilitat a la dona– i cobrar-ho.

Davant esta situació, la víctima de la presumpta extorsió va ingressar 2.250 euros, però després els investigats li demanaven més diners i van apujar el to de noves amenaces. Va ser en eixe moment quan va traslladar els fets a la Guàrdia Civil.

Els agents, en iniciar la investigació, van apreciar que el modus operandi que empraven els delinqüents que van amenaçar este veí de Sueca era el del ganxo, que este cas era la dona, que operava des d'una falsa pàgina de contactes per a obtindre dades personals de la víctima, amb la qual té clar que no formalitzarà cap trobada, però usarà eixa informació per a amenaçar la víctima.

En avançar la investigació, els agents es van adonar que els suposats autors de l’extorsió conformaven un grup criminal ben estructurat i jerarquitzat. Un jutjat de Sueca ha assumit el cas. 

També et pot interessar

stats