La Intersindical Valenciana exigeix la recuperació salarial del personal públic

Denuncia que el fons compensatori extraordinari acordat no apareix en els pressupostos de la Generalitat per a 2019.

Funcionaris treballant
Funcionaris treballant / Europa Press

El sindicat Intersindical Valenciana ha exigit la recuperació salarial del personal públic i ha recordat que està pendent de crear el fons compensatori extraordinari acordat ara fa dos anys per a la recuperació del poder adquisitiu del personal del sector públic per les retallades i polítiques salarials dels anteriors governs d’Espanya i de la Generalitat.

En un comunicat, ha incidit que l’acord de legislatura signat per la Generalitat i els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana, de la qual formen part, va acordar la creació d’aquest fons però ‘‘més de dos anys després de la firma de l’acord, encara està pendent de la negociació i, per tant, de la creació’’.

Segons la Intersindical, aquest fons no apareix en el pacte dels pressupostos de la Generalitat per 2019 ni tampoc va ser negociat en l’última mesa general celebrada ‘‘per la negativa de l’administració a fer-ho‘‘.

És per això, que ‘‘insistirà’’ en la seua creació en la comissió de seguiment de l’acord de legislatura i en la Junta de Portaveus de la Mesa General de Negociació, que tindran lloc dia 5 de novembre.

La Intersindical Valenciana també considera necessari que s’acomplisca la reversió dels serveis públics externalitzats, i ha posat l’èmfasi en el fet que aquest acord preveu la creació de comissions de seguiment per a estudiar-les i ‘‘no s’han creat’’.

També et pot interessar

stats