Interior convoca els cossos policials per a analitzar assassinats masclistes

En només 24 hores, quatre dones han mort a mans d’homes a Espanya

Marlaska, ministre de l'Interior
Grande-Marlaska, ministre de l'Interior / Efe

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha convocat una reunió aquest dimarts i dimecres amb tots els cossos policials per a analitzar els casos de violència masclista ocorreguts el 2022. El balanç anual deixa 49 dones assassinades per aquesta plaga al territori espanyol. 

La reunió, a la qual assistiran el director general de Coordinació i Estudis del Ministeri, José Antonio Rodríguez, i la responsable de l'Àrea contra la Violència de Gènere (VioGén), María Jesús Cantos, coincideix amb un nou repunt de casos, amb almenys quatre dones assassinades només 24 hores. 

El primer crim va tindre lloc la matinada del diumenge en Piedrabuena (Ciudad Real), on una dona de 24 anys ha estat presumptament assassinada per la seua parella. Hi ha un segon cas a El Puerto de Santa María (Cadis) on les autoritats van confirmar el crim masclista després que la víctima fora trobada amb ferides de bala, i un tercer per apunyalament ocorregut la passada nit a Adeje (Tenerife).

D’altra banda, a Roquetas de Mar (Almeria) un home va ser detingut després de confessar que havia estrangulat una dona després d'haver tingut relacions sexuals amb ella. Les autoritats descarten que es tracte d'un cas de violència de gènere i apunten homicidi dolós.

S'activen mitjans per a avisar a dones que viuen amb agressors

El ministre de l'Interior també ha explicat que en les pròximes setmanes s'activarà un sistema per a alertar les dones que conviuen amb maltractadors reincidents del risc que sofreixen i per a poder fer un seguiment millor sobre els agressors amb diferents mesures.

Així, Interior espera poder notificar a totes les dones que comparteixen la seua vida amb un agressor de les situacions de violència anteriors registrades en el Sistema de Seguiment Integral en els Casos de Violència de Gènere (VioGén).

També et pot interessar

stats