La Interagrupació de Falles de València: “Al setembre es va demostrar que és possible celebrar les Falles i respectar les normes”

El vicepresident, Miguel Prim, ha demanat prudència, però ha assegurat que el percentatge de població vacunada millora la situació 

La fallera major de València, Consuelo Llobell, amb mascareta en el lliurament de premis de les Falles 2020
La fallera major de València 2020-2021, Consuelo Llobell, amb mascareta en el lliurament de premis de les Falles 2020 / Europa Press

El sector faller ha qualificat de “prudents” i “pròpies del moment actual” les declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, d’aquest dilluns, en què ha assegurat que les Falles de març de 2022 estan lluny de tornar a la normalitat prepandèmica i s’asemblaran més a les de setembre de 2021. Així ho ha posat de manifest Miguel Prim, vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, en conversa amb À Punt Notícies, on ha recordat que encara no s’ha arribat al pic màxim d’aquesta onada. 

Així i tot, ha avançat que demanaran a Sanitat fer passos avant. “Al setembre es va demostrar que és possible celebrar les Falles i respectar les normes”, ha assegurat Prim, que aposta per celebrar les festes de manera controlada, responsable i prudent. Tot i que la incidència és molt més alta que en les Falles de 2021, Prim ha recordat que “hi ha alguns indicadors que milloren la situació respecte al setembre, com el percentatge de vacunació, que ara és més alt i representa una major protecció per a la gent”. 

El sector faller té previst reunir-se amb la Conselleria de Sanitat en la taula de seguiment a finals de gener, on faran les seues propostes. Entre altres, establir una fórmula mixta entre l'antiga normalitat i la situació actual, de conformitat amb les normes sanitàries i consensuat entre el personal sanitari, les forces de seguretat i el món faller per a fer més activitats, “com ja s’està fent en altres sectors de la societat, com actes esportius o festivals”. 

Quant als actes fallers, Prim ha avançat que es mantindrà la recomanació de fer activitats en exteriors. "S'ha demostrat que amb la utilització de la mascareta a l'aire lliure s'evita la transmissió", ha afirmat.

El vicepresident de la Interagrupació ha demanat esperar “que acabe l’evolució d’aquesta onada” i ha assegurat que, en tot cas, se celebraran les activitats que es puguen, “segons les normatives”.

També et pot interessar

stats