La intel·ligència artificial converteix en so el que senten les plantes

Un projecte de la UPV utilitza la tecnologia per a entendre el comportament de les plantes

Plantes durant l'estudi / À Punt NTC

Si les plantes pogueren parlar, què dirien? L’artista nord-americà Carlos Castellanos ha fet la seua interpretació particular a partir de les investigacions que fan a l'Institut de Biologia Molecular a la Universitat Politècnica de València (UPV). Un projecte que utilitza la intel·ligència artificial per a poder entendre què senten les plantes.

Castellanos ha fotografiat les plantes en un laboratori de la UPV i després ha fet servir un programa d'intel·ligència artificial per a convertir les imatges en sons. La proposta del creador ha sigut escollida entre un total de quaranta artistes de tot el món per la UPV dins d'un projecte destinat a unir art i ciència. Una manera de plasmar el treball científic per a estudiar el comportament de les plantes.

“És una manera de tancar la bretxa entre la creativitat científica amb la societat”, assegura Pablo Vera, director de l'Institut de Biologia Molecular de la UPV. L'obra de Carlos Castellanos s'exposarà en una mostra al Centre del Carme. Un jardí del futur on es podrà sentir que senten les plantes.

També et pot interessar

stats