Els instituts tenen fins al 6 de setembre per a decidir si adopten o no l'organització per àmbits en 1r d'ESO

UGT donarà suport a la proposta de resolució d'Educació si la decisió sobre l'organització per àmbits l'adopta el claustre de professorat

Seu de la Conselleria d'Educació a València
Seu de la Conselleria d'Educació a València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'agost 2022 - 13:41 Actualitzat: 28 d'agost 2022 - 19:33

Els centres educatius valencians podran comunicar fins al 6 de setembre si adopten o no una organització curricular per àmbits de coneixement per a tots els grups de primer d'ESO durant el curs 2022-2023.

La Secretaria Autonòmica d'Educació planteja, així, les instruccions per a l'aplicació dels àmbits després d’una mesura acordada pel Tribunal Superior de Justícia de suspendre-la de manera cautelar per la proximitat de l'inici del curs, el pròxim 12 de setembre. 

La Conselleria d'Educació volia implantar els àmbits de manera obligatòria a partir d'aquest curs, però el sindicat UGT va recórrer contra el decret, fet que va dur a la decisió del TSJCV. 

Des de fa dos cursos els instituts valencians poden oferir l'ensenyament per àmbits de manera voluntària. Es tracta d'una modalitat que uneix docents i continguts de diverses matèries per a impartir-les conjuntament. 

Mentrestant, el PP denuncia que la conselleria intenta saltar-se la decisió del TSJCV amb un canvi de nom amb la intenció d'implantar l'ensenyament per àmbits. 

La síndica d'Educació del Grup Parlamentari Popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha assegurat que la proposta de resolució del nou curs escolar canvia el nom del sistema d'àmbits pel de "codocència" i alerta que la conselleria està a punt de cometre "il·legalitats".

UGT ha assegurat aquest diumenge en un comunicat que donarà suport a la proposta de resolució de la conselleria si la decisió sobre si s'assumeix o no l'organització per àmbits educatius l'adopta el claustre de professorat.

També et pot interessar

stats