Educació recorrerà contra la suspensió cautelar de l'ensenyament per àmbits en 1r d'ESO

El TSJCV s'ha reafirmat en la decisió de suspendre l'obligatorietat d'aquest model d'ensenyament que ara els centres només podran oferir de manera voluntària

Un alumne de secundària en un aula en una imatge d'arxiu
Un alumne de secundària en un aula en una imatge d'arxiu / Shutterstock

L'Advocacia de la Generalitat prepara un recurs contra la suspensió cautelar de l'aplicació obligatòria dels àmbits de coneixement en primer de l'ESO, que ha ordenat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). 

La decisió del tribunal, presa el passat 18 d'agost a instàncies d'una petició de la UGT i reafirmada aquest mateix dilluns malgrat les al·legacions de la Generalitat, congela l'article 11.3 del decret de 5 d'agost del Consell sobre la regulació de l'ordenació i el currículum d'ESO, en el qual s'imposa aquest sistema d'agrupament d'assignatures en el primer curs i s'oferta com a voluntat dels centres en el segon. 

Fonts de la Conselleria d'Educació citades per l'agència EFE asseguren no compartir "en absolut" la decisió del TSJCV i matenen l'aposta pels àmbits, que consideren un sistema d'educació positiu. Des del departament que lidera Raquel Tamarit, es recorda que la suspensió cautelar afecta l'obligatorietat, però no impedeix els centres l'oferta voluntària. 

En concret, l'acte del TSJCV suspén "l'aplicació de manera obligatòria i imperativa" i estima que l'organització curricular de 1r de l'ESO "serà una proposta flexible d'agrupació de matèries per àmbits de coneixement que es concretarà per part dels centres en funció de les seues pròpies característiques i necessitats". "Si un centre considera aplicable l'agrupació, res impedeix que així es realitze", recull l'acte.

L'obligatorietat dels àmbits d'educació en primer d'ESO ha sigut qüestionada per una part de la comunitat docent, que critica la falta de diàleg i la imposició generalitzada, sense atendre a la formació dels docents i als recursos dels centres. Una part d'aquesta contestació s'ha agrupat en la plataforma "No als àmbits imposats", que agrupa a més d'un miler de professors. 

Els àmbits no s'ha implantat en el 90% dels centres educatius que ho podien fer voluntàriament en segon de l'ESO, segons han evidenciat les diferents enquestes, centre per centre, que han fet sindicats com ANPE o UGT.

També et pot interessar

stats