Les institucions tanquen files en repulsa pel crim masclista d'Antella

Les concentracions silencioses contra la violència de gènere s'han succeït a la Generalitat, la delegació del govern o l'Ajuntament de València, ací sense pancarta i amb la participació dels regidors de Vox

Concentració silenciosa aquest dimarts al Palau del Temple, seu de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, en repulsa pel crim masclista d'Antella
Concentració silenciosa aquest dimarts al Palau del Temple, seu de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, en repulsa pel crim masclista d'Antella / Delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana

Condemna unànime de les institucions valencianes a l'assassinat masclista d'una veïna a Antella (Ribera Alta). L'endemà de la polèmica imatge protagonitzada per Vox i la presidenta de les Corts, la ultradretana Llanos Massó, en què el grup parlamentari al complet va aparéixer fora de la pancarta que rebutjava el crim pel qual una dona de 38 anys ha mort a mans de la parella, les concentracions de repulsa han continuat succeint-se al llarg del territori. Altres corporacions com la Generalitat o la delegació del govern a la Comunitat Valenciana, així com multitud d'ajuntaments, han convocat minuts de silenci en senyal de protesta pel feminicidi, una vegada que el Ministeri d'Igualtat ha confirmat que estem davant d'un nou cas mortal de violència de gènere.

El tràgic succés va tindre lloc diumenge al municipi d'Antella (Ribera Alta), quan un home de 53 anys va matar la dona en presència d'un dels tres fills que tenien en comú, de només 12 anys. Tot seguit, es va suïcidar. La víctima a qui va segar la vida li deien Ilham.

Concentració en repulsa del crim masclista d'Antella davant l'Ajuntament de València
Concentració en repulsa del crim masclista d'Antella davant l'Ajuntament de València / Biel Aliño (Efe)

La concentració més matinera s'ha celebrat a les portes de la seu central que la delegació del govern espanyol té a València, en el Palau del Temple. Una vegada transcorreguda la protesta silenciosa, la delegada, Pilar Bernabé, ha remarcat que la violència de gènere és “una xacra social que arrasa les dones” i que cal “anomenar-la” per a poder combatre-la. Així, ha censurat el “negacionisme absurd” sobre l'assumpte perquè “no respon a la realitat”. La violència masclista, ha dit, “mata les dones pel fet de ser-ho. No valen subterfugis, no valen mentides, no val eixir-se'n de pancartes i no val confrontar des de les institucions un consens social que existeix des de fa dècades” ha criticat, en clara al·lusió a Vox.

La roda de concentracions per a condemnar el crim masclista d'Antella s'ha replicat en ajuntaments de grans ciutats com València i Castelló de la Plana, així com en altres consistoris valencians, convocades per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També s'han guardat minuts de silenci en senyal de condemna al Palau de la Generalitat o la Diputació d'Alacant. 

Concentració en repulsa del crim masclista d'Antella davant del Palau de la Generalitat
Concentració en repulsa del crim masclista d'Antella davant del Palau de la Generalitat / Kai Fosterling (Efe)

A la capital valenciana, l'alcaldessa, María José Catalá (PP), ha rebutjat la violència masclista en una concentració silenciosa que s'ha celebrat sense pancarta i en la qual sí que han pres part regidors de Vox. "Unànimement, aquest consistori rebutja aquest tipus de violència i es compromet, per descomptat, a intentar conscienciar i sensibilitzar la societat perquè no continuen morint dones", ha proclamat la primera regidora. 

També et pot interessar

stats