Tres dies de dol a Antella i concentracions de les institucions en rebuig de l'assassinat masclista d'una veïna

L'Ajuntament convoca el veïnat a tres minuts de silenci a les portes del consistori en repulsa pel crim que va perpetrar l'agressor en presència del fill de 12 anys abans de suïcidar-se

Dispositiu de la Guàrdia Civil a Antella
Dispositiu de la Guàrdia Civil a Antella / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Antella ha decretat tres dies de dol per l'assassinat masclista ocorregut diumenge en aquest municipi de la Ribera Alta. Un home de 53 anys va matar presumptament a ganivetades la parella davant del fill de 12 anys que tenien en comú i després de cometre el crim es va suïcidar. La víctima és una dona de 38 anys i estava en tràmit de separació del marit.

Fonts pròximes a la investigació precisaren que no hi havia denúncies prèvies per violència de gènere entre la parella i, per tant, no hi constava cap orde d'allunyament. El fet que no s'haja presentat una denúncia formalment, però, no implica que no hi haja hagut situacions de maltractament o violència masclista. La parella tenia dos fills i una filla menors d'edat.

Les banderes del consistori antellà onejaran a mig pal des de hui fins dimecres i el govern municipal ha convocat a les set de vesprada el veïnat per a guardar tres minuts de silenci a les portes de l'Ajuntament en rebuig pel crim i en solidaritat amb la família. A més, es duran a terme concentracions de repulsa mentre dure el dol, han informat fonts municipals.

L'alcaldessa, Eugenia García (PSPV), està reunida aquest dilluns amb familiars i psicòlegs per a atendre la situació del xiquet, que de moment està amb uns veïns de la parella. La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ja ha confirmat el crim com un nou cas de violència masclista. La dona és la segona víctima a la Comunitat Valenciana enguany i la número 28 al conjunt de l'estat. Una dona de mitjana per cada una de les 28 setmanes que ja portem de 2023. A més, aquesta xacra ha deixat orfes de mare 33 xiquets i xiquetes menors d'edat

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es para atenció mitjançant WhatsApp a través del número 60000001, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10. En una situació d'emergència, es pot telefonar a l'1-1-2 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i en cas de no poder telefonar, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

La Generalitat convoca tres minuts de silenci

El Consell en funcions del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) s'ha sumat a la condemna de l'assassinat masclista i ha convocat per a aquest dimarts al migdia tres minuts de silenci al migdia davant el Palau de la Generalitat per a expressar la seua repulsa. La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per la vicepresidenta del Consell en funcions, Aitana Mas, ha manifestat rebuig pel crim.

També el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha rebutjat el crim i ha lamentat que és la matèria de què més "impotent" se sent, que s'ha pogut avançar "poc" en matèria de violència masclista. El socialista ha fet aquestes declaracions durant un desdejuni amb els mitjans de comunicació de Castelló per a acomiadar-se després de dues legislatures al capdavant del govern valencià. "És terrible, horrible i tinc una sensació d'impotència, perquè quan acaba aquest mandat la qüestió de què em sent més impotent és que hem pogut avançar poc, hauríem d'avançar molt més com a societat", ha dit Puig. Ha afegit que "mentre hi haja crims masclistes com el d'ahir no es pot dubtar si hi ha o no violència de gènere, això és una realitat", en referència al negacionisme que manté Vox sobre aquest concepte.

La formació d'extrema dreta, de fet, s'ha apartat a un racó en la concentració convocada davant de les Corts per a condemnar l'assassinat masclista, i fins i tot la presidenta de la institució, Llanos Massó (Vox) ha posat en la foto fora de la pancarta que exhibien els representants dels altres tres grups parlamentaris —Partit Popular, PSPV i Compromís—.

També et pot interessar

stats