Les institucions condemnen l'últim assassinat masclista a la Comunitat Valenciana

Un home, ja en presó, ha matat d'un tir al cap la parella a Vilanova de Castelló.

Imatges del minut de silenci aquest dilluns a les portes de les Corts.
Imatges del minut de silenci aquest dilluns a les portes de les Corts.

Les Corts han guardat un minut de silenci aquest dilluns en repulsa per l’assassinat masclista de Vilanova de Castelló: una dona de 36 anys, a qui presumptament ha assassinat la parella d’un tir al cap. Els representants de tots els grups parlamentaris i el personal del parlament valencià han mostrat així el rebuig més contundent a la violència de gènere i la solidaritat amb la família i els amics de la víctima.

La dona, que té dos fills, va morir dissabte a l’Hospital La Fe, on va ingressar després de rebre un tir al cap, quan la seua parella manipulava una pistola en un xalet ocupat il·legalment de Vilanova de Castelló, segons el presumpte homicida. La jove ingressava amb vida en el centre hospitalari i el seu nóvio era detingut per la Guàrdia Civil. La jutgessa d’Alzira ha decretat l’entrada en presó provisional, comunicada i sense fiança.

Molts ajuntaments valencians també han volgut condemnar a través de Twitter aquest últim cas de violència masclista i mostrar el dolor per l’assassinat de la dona.

"Està en presó i espere que s'hi podrisca"

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha dit sobre el detingut per l'últim cas de violència masclista: "Està en presó i espere que s'hi podrisca".

Calero ha fet aquestes declaracions després d'assistir a Castelló al minut de silenci per a condemnar l'assassinat. Allí ha confirmat que oficialment aquest cas és de violència masclista i ha indicat que entre tots s'ha de dir prou a "aquesta xacra vergonyosa".

La delegada de govern central a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en l'acte de repulsa pel crim masclista a Castelló.

Convoquen una concentració per a dimarts

Per a demà, 10 de març a les 12:00 hores, el govern valencià ha convocat una concentració a les portes del Palau de la Generalitat per a dir no “tots junts” a la violència de gènere.

També et pot interessar

stats