Les instal·lacions de l'illa de Benidorm: de bar il·legal a centre d'interpretació ambiental

L’Ajuntament vol impulsar aquest projecte, que ja té el suport de Costes

El bar il·legal de l'Illa de Benidorm
El bar il·legal de l'illa de Benidorm / À Punt NTC

De bar il·legal a centre d'interpretació ambiental. És el gir que l'Ajuntament vol donar-li a les instal·lacions que hi ha a l'illa de Benidorm. Aquest bar restaurant, que funciona sense llicència des de fa més  de 40 anys, també té oberta una investigació per la Fiscalia pel vessament d'aigües fecals i residuals a la mar sense tractar.

Per tal de posar fi a esta situació, l’Ajuntament de Benidorm ha proposat construir un centre d’interpretació ambiental. El projecte preveu demolir part de la construcció perquè es parega el màxim possible a la construcció originària, la caseta del guarda edificada l’any 1959. 

Costes dona suport a la iniciativa municipal, però ara ha de rebre el vistiplau del Ministeri de Transició Ecològica en forma de concessió. La regidora d’Urbanisme de Benidorm, Lourdes Caselles, ha explicat en À Punt Notícies que l’objectiu és posar en valor l’illa i apropar-la a totes les persones que vulguen veure natura i les espècies que hi viuen. 

L'illot està considerat un espai de gran valor ecològic i forma part del parc natural de la serra Gelada. A més a més, ací es troba la major colònia d’escaterets, una au marina catalogada com a vulnerable en el llibre roig de les aus d’Espanya.

També et pot interessar

stats