La iniciativa legislativa popular Regularització Ja llança una marató de recollida de firmes

La plataforma necessita 500.000 signatures perquè la proposta siga debatuda en el Congrés

Concentració per a la presentació de la campanya #RegularitzacióJa a València
Concentració per a la presentació de la campanya #RegularitzacióJa a València / València Acull

La iniciativa legislativa popular (ILP) per a la regularització extraordinària de persones migrants a l’estat espanyol ha llançat aquest dissabte, Dia Internacional dels Drets Humans, una marató de recollida de signatures per a assolir les 500.000 necessàries perquè la proposta es debata al Congrés.

La plataforma promotora de la ILP recorda que en tot l’Estat viuen més de mig milió de persones estrangeres en situació administrativa irregular duent a terme treballs essencials, però que paradoxalment no poden "ni signar un contracte laboral, ni accedir a un lloguer d’habitatge o a una targeta sanitària".

Tot i que qualsevol persona amb certificat digital pot signar a través del web de la ILP, aquest dissabte s’han habilitat diversos punts de recollida de signatures a Castelló de la Plana, Vila-real, València, Alacant i Elx, que se sumen així a una quarantena de ciutats de tot l’Estat. Les ubicacions i els horaris de les taules habilitades es poden consultar en aquest enllaç.

Amb la campanya "Essencials", que pretén dur al Congrés aquesta proposta, argumenten que amb la regularització d’aquestes 500.000 persones es generarà benestar econòmic, es contribuirà al bé comú, es fomentarà una societat diversa i es donarà suport a activitats clau com l’agricultura o les cures. 

A banda, recorden que els executius de José Luis Rodríguez Zapatero, José María Aznar i Felipe González ja van recórrer en sis ocasions a la regularització massiva de migrants extracomunitaris.

La Comunitat Valenciana, a la cua en la regularització d’estrangers 

L'Associació d'Advocats Estrangeristes en Xarxa denunciava en un informe el mes de juny passat que el funcionament de les oficines d'estrangeria valencianes eren "les pitjors d'Espanya”. Segons l’informe, a casa nostra es van denegar més del 50% de sol·licituds el 2021, quan en la resta de l’Estat aquesta dada no supera el 27%.

Percentatges de denegacions de sol·licituds de regularització a la Comunitat Valenciana i a Espanya
Percentatges de denegacions de sol·licituds de regularització a la Comunitat Valenciana i a Espanya / À Punt NTC

També et pot interessar

stats