Infermeres de Castelló, Madrid i Barcelona creen la primera Guia d'atenció al xiquet ostomitzat

L’objectiu és estandarditzar les cures i l'atenció als menors d'una forma fàcil i senzilla.

Infermeres de Castelló, Madrid i Barcelona creen la primera Guia d\'atenció al xiquet ostomitzat
Infermeres de Castelló, Madrid i Barcelona creen la primera Guia d'atenció al xiquet ostomitzat

Un grup de sis infermeres d'hospitals públics de Castelló, Madrid i Barcelona han creat la primera Guia d'atenció integral al xiquet ostomitzat. L'objectiu és millorar les cures que reben els menors en edat pediàtrica que, per motius diferents, reben una ostomia.

Es calcula que dels 70.000 pacients ostomitzats que hi ha a Espanya, més d'un miler són menors que viuen connectats a una bossa per a recollir l’orina. Fet que que condiciona tant la seua vida diària com la dels pares, ja que han d'ocupar-se de la cura de l'ostomia una vegada els menors ixen de l'hospital.

La supervisora de l’UCIPN de l'Hospital General Universitari de Castelló, Antonia Valero Cardona, ha assegurat que, amb aquesta guia, el que volen és estandarditzar les cures i l'atenció a aquests xiquets d'una forma fàcil i senzilla, i que puga servir tant per als professionals d'infermeria com per als pares.

De fet, tal com han posat de manifest les responsables de la guia, aquest tipus de cures són cada dia més necessaris, ja que algunes de les causes de l'ostomia en la infància han augmentat en els últims anys com, per exemple, el naixement i augment de la supervivència de grans prematurs.

Però no solament els grans prematurs necessiten a vegades una ostomia sinó també aquells que pateixen alguna malformació congènita, càncer, traumatismes o, en el cas dels més majors, patologies inflamatòries intestinals com la malaltia de Crohn.

També et pot interessar

stats