Les infeccions de transmissió sexual es disparen

Els experts alerten que ho fan especialment les de gonorrea, sífilis i clamídia, mentre que disminueixen les del VIH

Es disparen les infeccions de transmissió sexual / À Punt NTC

Es disparen les infeccions de transmissió sexual, especialment de gonorrea, sífilis i clamídia, mentre disminueixen les del VIH.  Alguns informes apunten que l'increment en dones ha sigut especialment significatiu. Els especialistes insisteixen: calen més campanyes per a conscienciar sobre la importància de la salut sexual.

L'increment d'infeccions de malalties de transmissió sexual es constata a peu de consulta. Des de l'observatori de bioètica de la Universitat Catòlica, Julio Tudela, director de Ciències de la Vida, afirma que “la meitat de les malalties de transmissió sexual no estan diagnosticades, la gent les està transmetent i no ho sap”.

I des de la xarxa sentinella de la Conselleria de Sanitat Universal, declaren que només en la setmana passada hi ha hagut 24 casos nous de gonorrea i set de sífilis. Darrere d'aquest increment està el poc ús del preservatiu. Per tal de solucionar aquest problema, a França han anunciat que serà gratuït per a la població menor de 25 anys. 

Els experts reclamen més educació sexual. Xelo Ramírez, directora del Centre d’Informació i Prevenció de la Sida a València, aconsella “utilitzar sempre mesures de protecció com el preservatiu; la campanya ‘Póntelo, pónselo’, va ser molt efectiva”. Demanen fer alguna cosa contra aquesta pandèmia silenciosa que té greus conseqüències per a la salut si es desatén, com ara infertilitat o càncer.

 

També et pot interessar

stats