Les infeccions respiratòries agudes per covid quasi es dupliquen en una setmana

La Comunitat Valenciana registra una incidència de 247,3 casos per cada cent mil habitants

Un home hospitalitzat per covid
Un home hospitalitzat per covid / À Punt NTC

La incidència d'infeccions respiratòries agudes (IRA) per covid quasi s'ha duplicat en l’última setmana a la Comunitat Valenciana i se situa en 247,3 casos per cada cent mil habitants, enfront dels 135,1 de la setmana anterior. La de grip quasi s'ha triplicat i arriba ja els 142,3 casos (52,2 una setmana abans). Coincidint amb aquest repunt, la Conselleria de Sanitat ha iniciat un enviament massiu de SMS per a recordar-li a la població que no s'ha vacunat de la covid o la grip, que ho faça.

Aquestes dades es desprenen de l'últim Butlletí del Sistema de Vigilància d'Infeccions Respiratòries Agudes de la Comunitat Valenciana, que recull la incidència d'IRA per covid, grip i virus respiratori sincitial (VRS) de la setmana 51 (del 18 al 24 de desembre).

També ha augmentat en l'última setmana la incidència del Virus Respiratori Sincitial fins a situar-se en 192,8 casos per cada cent mil habitants, quan una setmana abans era de 154,1 casos per cada cent mil habitants.

La incidència de les tres infeccions respiratòries se situa en la setmana 51 en 1.329,5 casos per cada cent mil habitants i quasi duplica la mitjana estatal (793,9 casos) i augmenta respecte a la setmana anterior, en la qual estava en 1.116,5 casos (523,4 a tot l’estat).

El grup d'edat més afectat continua sent el dels menors entre zero i quatre anys, en el qual la incidència en l'última setmana ha sigut de 4.975,3 casos per cada cent mil habitants, enfront dels 4.322,4 casos de la setmana anterior.

En el cas de la incidència d'infeccions respiratòries greus als hospitals de la Comunitat Valenciana, era de 17,2 casos (15,5 en l’àmbit estatal) en la setmana 50, i una setmana després ha augmentat a 21,3 casos (18,2 a tot l’estat).

Enmig d'aquest repunt de les infeccions respiratòries, la Conselleria de Sanitat ha iniciat un enviament d'SMS per a recordar-li a la població que es vacune contra la covid i la grip. La taxa ha anat disminuint des que, just ara fa tres anys, van començar a administrar-se les primeres contra el coronavirus. Enguany la vacunació de reforç s'ha dirigit a grups de risc i majors de 60 anys. El 47% d'aquestes persones s'han vacunat a la Comunitat valenciana, lluny del 90% de fa tres anys. I com mos jove és la persona, menys s'immunitza.

També et pot interessar

stats