Inditex rebutja "fermament" les acusacions de la Fiscalia Nacional Antiterrorista de França

L’empresa d’Amancio Ortega està sent investigada en el marc d’una operació contra l’explotació laboral de la minoria uigur a la Xina

Una botiga de Zara, del grup Inditex, en el centre de Madrid
Una botiga de Zara, del grup Inditex, al centre de Madrid / Cézaro De Luca / Europa Press

La Fiscalia Nacional Antiterrorista de França ha començat a investigar al grup tèxtil espanyol Inditex arran de la denúncia d’algunes oenegés contra diverses empreses tèxtils internacionals, entre elles l’empresa d’Amancio Ortega per, suposadament, beneficiar-se del treball forçat de la minoria uigur a la Xina.

El grup ha anunciat en un comunicat que rebutja "fermament" les acusacions presentades en contra seua i ha assegurat que la companyia disposa de rigorosos controls de traçabilitat, “que han permés confirmar que tals acusacions són infundades". Així mateix, asseguren que no toleren cap forma de treball forçós i que apliquen polítiques per evitar aquesta pràctica en la cadena de subministrament.

Sandra Cossart, directora de Xerpa, una de les oenegés demandants, ha assenyalat la seua satisfacció per l'obertura de la investigació preliminar “en crims greus a fi d'augmentar els seus marges de beneficis". La signatura espanyola ha afegit que col·laborarà amb les autoritats franceses per a demostrar la seua innocència.

També et pot interessar

stats