Inditex i Mercadona són les empreses amb millor reputació

Amancio Ortega i Juan Roig són també els líders empresarials més valorats segons el rànquing elaborat per Merco Empresas i Líderes.

Juan Roig, propietari de Mercadona, és també un dels líders amb major reputació
Juan Roig, propietari de Mercadona, és també un dels líders amb major reputació / Efe

Inditex i Mercadona són les dues empreses amb millor reputació a Espanya, segons l'últim rànquing elaborat per Merco Empresas i Líderes, un dels monitors referència d'avaluació reputacional del món. Els fundadors de les companyies, Amancio Ortega i Juan Roig, són també, juntament amb la presidenta del Santander, Ana Botín, i un directiu de l'empresa tèxtil gallega, Pablo Isla, els líders empresarials amb millor reputació. L'estudi destaca que Inditex ha tret la nota màxima de l'examen, 10.000 punts i Mercadona, 9.640.

En els primers llocs d'aquest rànquing se situen també Repsol, que puja des de la cinquena posició de l'any passat a la tercera enguany; Santander, que cedeix un lloc respecte de l'any passat; Telefónica, que millora la seua posició de la sisena anterior a la cinquena actual; i CaixaBank, que també avança una posició, des de la setena fins a la sisena. Per darrere, en aquest orde es troben Grup Social Once, l'asseguradora Mapfre, Ikea i el BBVA. L'entitat bancària s'ha vist afectada pel cas Villarejo, enfonsant-se de la quarta fins a la desena posició.

El rànquing s'ha realitzat a través d'una anàlisi de més de 47.550 enquestes, 25 avaluacions i vora de 200 indicadors objectius, segons expliquen des de l'entitat responsable. Merco (Monitor Empresarial de Reputació Corporativa) és un dels monitors més prestigiosos del món, amb presència en dotze països. 

També et pot interessar

stats