Indignat o decepcionat per l'eliminació d'Espanya en el Mundial? Els psicòlegs aconsellen com superar-ho

Els més menuts de la casa són els que més han sentit aquesta decepció

Els aficionats van sentir ràbia i decepció en veure la selecció espanyola eliminada / À Punt NTC
07 de desembre 2022 - 19:36

La derrota d’aquest dimarts de la selecció espanyola ha generat molta ràbia i frustració a tot l’Estat. El tens desenllaç del partit va fer passar als aficionats de l’esperança a la pena en segons, els que va durar el llançament de penals. El destí de la selecció afecta l’humor de molta gent, i hui les conversacions continuen girant al voltant del tema. “He entrat una miqueta cabrejat i ja et dic, la nit no l'he passada molt bé”, ens conta el client d’un bar que va veure el partit. En l’ambient de l'establiment es nota la tristesa pel resultat de la 'roja': "Tot el món està com un poc malament, sí" ens conta un client.

Nacho Coller, psicòleg, explica que per a la gent que s’identifica amb l’equip, amb els colors “és molt més fàcil que u puga sentir-se defraudat, inclús hi ha casos de gent que se sent angoixada, com si s’haguera acabat el món”. És un sentiment comú, però agrega que sí que s'hauria de prestar atenció en cas que la cosa s’allargue més de dos dies. “Açò és una nit, dos dies, ja. El que és lògic és que hui m’alce una mica malament, però al llarg del dia ja han d'aparéixer altres opcions que em puguen donar vida, si no és així, malament", remarca.

Els més menuts de la casa són els que més han sentit aquesta decepció, perquè tenen més expectatives i il·lusió: ells no van viure el triomf d’Espanya en el Mundial de 2010. Segons Coller, per a eliminar el malestar, una possible solució pot ser identificar-se amb un altre equip com a segona opció, tot i que no sempre funciona. Llegir, anar al cine, passejar o inclús jugar a futbol, no veure'l, sinó jugar. "El futbol és el futbol i hi ha coses més importants en la vida”.

També et pot interessar

stats