Indicis científics anticipen que l'erupció a La Palma pot cessar enguany

El president canari Ángel Víctor Torres ha assegurat que necessiten que la lava pare de brollar per a començar a reconstruir l'illa

Continua l'erupció del Cumbre Vieja
Continua l'erupció del Cumbre Vieja / Miguel Calero (Efe)

El comité científic del Pla d'Emergències Volcànica de Canàries (Pevolca) ha considerat que hi ha indicis científics que l'erupció del volcà de Cumbre Vieja a la Palma podria acabar abans de 2022. 

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, ha desitjat "que siga demà, millor que despús-demà" quan acabe l'erupció perquè necessiten que pare per a començar a reconstruir l'illa.

El volcà està afectant greument l'economia i la realitat socioeconòmica de La Palma i es requereix iniciar la reconstrucció, ha assenyalat el president canari, que ha avançat també les noves mesures adoptades per a ajudar als afectats i damnificats per l'erupció.

Ha remarcat que des del Govern de les Canàries es pretén que els tràmits per a rebre les ajudes que s'han anat aprovant per a pimes i autònoms, el sector agrari i per a l'adquisició d'estris i mobles es realitzen amb garanties per a evitar que algú es puga aprofitar, perquè ja s'han detectat alguns casos. No obstant això, ha afirmat que les ajudes s'estan tramitant més ràpidament que en altres desastres naturals que hi ha hagut a les illes.

Més de cinc-centes persones continuen allotjades en hotels

El president canari ha dit que 555 persones estan allotjades encara en hotels a l'illa, encara que ja s'han entregat quinze habitatges per a reallotjar els afectats i divendres se'n van adquirir quaranta-sis més, que s'aniran entregant en les pròximes setmanes.

Torres ha anunciat que s'habilitarà una línia d'ajudes de lloguer per a 200 habitatges i ha indicat que el fons del consorci d'assegurances ha entregat més de 60 milions d'euros que han arribat a més de 300 famílies de l'illa, a la qual ha dit que tornarà en els pròxims dies per a donar a conéixer l'activitat lectiva.

També et pot interessar

stats