La incidència valenciana puja vora 20 punts, fins als 75,47 casos

Vora 40 milions de persones a Espanya tenen almenys una dosi i 16,6 milions ja estan immunitzats

pcr
PCR

Els contagis repunten amb força a la Comunitat Valenciana. La incidència acumulada valenciana ha crscut 19,49 punts, fins als 75,47 casos per cada 100.000 habitants, segons l'informe diari que publica el Ministeri de Sanitat. La Comunitat Valenciana, que va estar durant vora tres mesos com a autonomia en la incidència més baixa, se situa ara com a huitena comunitat amb aquest indicador. Al conjunt d'Espanya la incidència també ha pujat, encara que més lleument, en concret 5,03 punts. La incidència espanyola és actualment de 100,06 casos per cada 100.000 habitants.

Les comunitats autònomes han comunicat aquest dilluns 10.179  nous positius i 10 morts. Aquesta pujada dels contagis ja es reflecteix en la pressió hospitalària. Als hospitals valencians, de fet, hi ha aquest dilluns 125 pacients Covid que necessiten atenció hospitalària (xifra que el passat divendres era de 106), l'1,12% del total. Per contra, hi ha 12 ingressats en UCI, que representen un 1,41% dels llits disponibles, xifra inferior a la de divendres. Al conjunt d'Espanya es registra la mateixa tendència.

El 35% de la població ja està immunitzada

D'altra banda, vora 40 milions de persones a Espanya tenen almenys una dosi (39.914.204) i 16,6 milions ja estan immunitzats. El 35% de la població té la pauta completa. La secretaria d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha tingut paraules d'agraïment a tots els professionals que estan fent possible aquest procés massiu de vacunació.

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, ha remarcat l'increment de contagis i ha separat en roda de premsa la situació dels grups vacunats de la dels no vacunats. "Els grups de no vacunats tenen un increment real en la transmissió. Els grups de vacunats mantenen descensos, tots", ha dit. L'única excepció són els menors de 12 anys, que continuen en una tendència al descens.

Simón també ha remarcat que la letalitat és menor a Espanya, de dos de cada mil casos, dades molt inferiors al 2% de les últimes onades.

També et pot interessar

stats