La incidència del coronavirus es duplica en només una setmana al territori

Encara que el virus s'ha propagat més ràpidament que a Espanya, la quantitat de casos està molt per davall de la mitjana nacional.

La incidència del coronavirus es duplica en només una setmana al territori
La incidència del coronavirus es duplica en només una setmana al territori

Si a Espanya la incidència acumulada (el nombre de contagis per població en els últims catorze dies) de coronavirus s'ha duplicat en els últims onze dies del mes de juliol, a la Comunitat Valenciana aquest creixement s'ha produït en només una setmana.

El 21 de juny, dia en què finalitzà l'estat d'alarma, la xifra continuava a la baixa després de mesos de confinament i va continuar així fins una setmana després, el 28 de juny, quan va arribar al mínim de casos: 2,18 per cada 100.000 habitants. Però la primera quinzena de juliol la incidència va augmentar de manera moderada fins que el dia 20, amb una incidència de 8,17 casos, va fer un salt més pronunciat fins a situar-se en 26,84 el divendres passat.

Encara que el virus s'ha propagat més ràpidament a la Comunitat Valenciana, la quantitat de casos acumulats està molt per davall de la mitjana espanyola, que, a finals de juliol, superava els 57 casos per cada 100.000 habitants en les últimes dues setmanes.

Per províncies, Lleida està al capdavant amb més de 2.000 casos per cada milió d'habitants, seguida de Saragossa, Osca i Terol, mentre que Castelló, amb 150, és la província de la Comunitat Valenciana amb més incidència, per davant de València, amb 130, i Alacant, 100.

També et pot interessar