La incidència acumulada baixa a la Comunitat Valenciana per primera vegada des d'octubre

La pressió hospitalària continua pujant un dia més i el ritme de contagis torna a repuntar en força entre els menors d'onze anys

Una infermera fa una prova PCR a una dona
Una infermera fa una prova PCR a una dona / À Punt NTC

La incidència acumulada a la Comunitat Valenciana ha registrat aquest dimarts el primer descens des de fa tres mesos, en concret des del passat 14 d'octubre, segons les dades del Ministeri de Sanitat. Un descens de poc més de 38 punts fins a situar la incidència valenciana en 3.158,99 casos per cada 100.000 habitants.

Al conjunt d'Espanya la incidència també ha baixat, en aquesta cas en més de 91 punts, fins els 3306,52 casos per cada 100.000 habitants.

Durant els últims dies diverses veus havien anticipat un canvi de tendència en el conjunt d'Espanya i també a la Comunitat Valenciana. l president de la Generalitat, Ximo Puig, de fet, va confiar el passat dimarts que es compliren els models predictius que apunten que es veuria ja un canvi de tendència en la sisena onada entre finals de la setmana passada i el principi d'aquesta. En aquest sentit, ha esperat una tendència cap al descens ràpida. "Confie que durant les pròximes setmanes canvie la situació", va resumir Puig.

Pel que fa a la pressió hospitalària, les dades mostren que continua pujant. En aquests moments els malalts covid ocupen ja el 16,06% dels llits en els hospitals valencians, mig punt més que dilluns, i el 26,84% de les places de cures intensives (un punt i mig més que dilluns). Al conjunt d'Espanya aquestes dades no han evolucionat en el mateix sentit i aquest dimarts mostren signes d'estabilitat.

D'altra banda, el detall per edats mostra un descens en tots els grups excepte entre els menors d'onze anys, en què la incidència repunta un poc més de 110 punts

També et pot interessar

stats