Imputen dos homes per tindre 95 bombones de butà en mal estat a Benidorm

El veïnat va donar la veu d'alarma en veure el material apilat des d'altres edificis. La Policia Nacional els imputa d'un delicte de risc catastròfic

Algunes de les bombones intervingudes per la policia
Algunes de les bombones intervingudes per la policia / Policia Nacional

Agents de la comissaria de Policia Nacional de Benidorm (Marina Baixa), han imputat per delicte de risc catastròfic dos responsables d'un edifici d'apartaments de lloguer de la ciutat per tindre quasi un centenar de bombones de gas butà en el terrat de l'immoble, en un deficient estat de conservació, i de les quals únicament 15 estaven buides.

Quasi la totalitat de les bombones estaven a ple sol i sense cap control de seguretat, segons ha informat la policia en un comunicat. Els agents van actuar després de rebre diverses queixes ciutadanes, ja que des de les terrasses d'altres edificis confrontants s'observava que, cada dia, s'emmagatzemaven més bombones de gas. Els efectius van comptabilitzar fins a 95 recipients.

Segons les fonts policials, el gas que contenen els recipients ha d'estar a una temperatura adequada, en un lloc on sobre les botelles no incidisca directament la llum solar, ja que si sobrepassa uns certs límits "pot causar perill d'explosió a causa d'un calfament extrem".

Les diligències policials s'han remés al jutjat d'instrucció de guàrdia número dos de Benidorm i els implicats han quedat advertits de l'obligatorietat de comparéixer en seu judicial.

També et pot interessar

stats