Contra la imatge sexista i retrògrada de la infermeria

El sindicat d'infermeria SATSE llança una campaya de sensibilització per a mostrar la imatge real i actual de la professió.

Sense renegar del seu passat, des del sindicat SATSE busquen trencar els estereotips sobre la professió
Sense renegar del seu passat, des del sindicat SATSE busquen trencar els estereotips sobre la professió / SATSE

El sindicat d'infermeria SATSE ha llançat una campanya d'informació i sensibilització per tal de traslladar la imatge real i actual de la professió d'infermer i d’infermera. 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és posar fi als falsos estereotips sexistes i retrògrads sobre el seu treball, segons assenyala la secretària autonòmica del sindicat, Mari Luz Gascó.

Des del sindicat es denuncia la difusió d'imatges, comentaris i conductes recurrents com ara que és una professió de dones, amb caràcter sexual, vocacional i supeditada al metge. Al contrari, és un treball que exerceixen homes i dones que són professionals qualificats i autònoms. 

Entre les peticions que es fan des del sindicat es troba la retirada de cartells als centres públics de salut i als hospitals on es mostra una infermera amb còfia demanant silenci. També se sol·licita als mitjans de comunicació que deixen de mostrar la infermeria com una professió de xiques joves i amb minifalda o als professionals sanitaris en general que tracten el col·lectiu amb respecte. "No som les secretàries dels metges", afegeix Gascó. 

Amb la campanya s'han presentat també els resultats d'una enquesta feta entre els professionals de la Comunitat Valenciana on es recullen dades com ara que nou de cada deu infermeres i infermers creuen que encara persisteixen els estereotips. Un 93% dels enquestats assegura que la imatge que es trasllada des dels mitjans de comunicació i altres àmbits com ara el cinema, els espectacles o la moda, no tenen res a veure amb les seus competències i funcions reals als centres sanitaris. 

Un 59,44% diu que coneix algun company o companya que ha sigut víctima de comportaments i/o comentaris ofensius vinculats a estereotips sexuals i retrògrads i un 94 % es mostra partidari de crear un Observatori de la Dona en l'àmbit sanitari. 

Mari Luz Gascó també aconsella a companys i companyes que denuncien qualsevol abús i no assumisquen com a "normal" un tracte poc respectuós per a la professió. 

També et pot interessar

stats