Illa descarta avançar per ara el toc de queda

El Ministeri de Sanitat estudiarà la mesura, però argumenta que hi ha prou mesures per a doblar la corba.

El ministre Illa en roda de premsa
El ministre Illa en roda de premsa / EFE
20 de gener 2021 - 18:26

El toc de queda no s’avança, per ara. El Ministeri de Sanitat estudiarà la petició que li han plantejat, entre altres, la Comunitat Valenciana, de limitar la mobilitat durant més hores com a una mesura per a frenar els contagis. “Ho estudiarem, no hem arribat a cap conclusió”, apuntava el ministre Salvador Illa en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, que reuneix els responsables autonòmics de Sanitat i els representants del Ministeri. La proposta de la Generalitat demana fixar l’inici del toc de queda a les 20:00 hores.

Segons ha argumentat Illa per a justificar les seues reticències a ampliar el toc de queda, “si limites durant més temps la mobilitat, la mobilitat es concentra en la resta de franges horàries i això pot tindre pros i contres”. A més, el ministre ha remarcat que el decret que regula l’estat d’alarma, actualment vigent, conté instruments que han permés doblegar les corbes anteriors, per tant ara, quan des del seu punt de vista estan aplicant-se “mesures molt dràstiques” en totes les comunitats autònomes, les mesures d’aquest decret poden ser suficients per a frenar els contagis.

“Amb l’arsenal de mesures [del decret] s’ha aconseguit derrotar una onada”, insistia el titular de Sanitat. Així mateix, Illa ha afegit que el resultat de les mesures no s’evidencia de manera immediata. “Ja sabem que donen resultat, però si s’apliquen aquest dilluns no es veuen a l’endemà, es veuen als quinze dies”, ha repetit en diverses ocasions.

També et pot interessar

stats