Ildefonso Hernández (epidemiòleg): "El repunt de contagis és un recordatori que el virus continua ací"

El catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx remarca la importància de ser prudents perquè la pandèmia està lluny d'estar controlada

Ildefonso Hernández, aquest matí, en À Punt

El catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Idefonso Hernández, ha explicat en Les notícies del matí que es difícil dir que estiguem en una nova onada perquè ja es donava per fet que es viurien increments dels contagis. Hernández ha afegit, però, que aquesta situació de repunt de contagis "és un recordatori que el virus continua ací i hem de ser prudents". L'epidemiòleg ha remarcat que el curs escolar no va provocar un repunt de casos, tot i la concentració d'estudiants, mentre que la relaxació posterior sí ha que comportat grans brots.

En referència a les mesures que puga prendre aquest dimarts el Consell pel repunt de casos a la Comunitat Valenciana, ha defensat que hi ha mesures que es poden prendre i considera que el missatge cap als ciutadans ha de ser molt "estricte" encara. I sobre el repunt que es viu, l'ha considerat previsible, tot i que ha admés que no l'esperava tan acusat. "Alarma no, però sí intensitat", ha resumit.

El catedràtic també ha deixat clar que el virus s'hi quedarà durant molt de temps i que tardarà a ser una malaltia més. La pujada de la incidència "es massa alta", però ha afegit que això no té tant d'impacte sanitari com abans. Per això, ha continuat, cal avançar en la vacunació actual i concloure les franges d'edat que estan en procés. També s'ha mostrat partidari de pensar la vacunació de persones en risc especial. Hernández ha recordat que el Regne Unit demostra que amb una sola dosi no s'hi ha prou per a evitar contagis, en aquest cas, de la variant delta. "És important tancar la vacunació completa", ha remarcat.

Preguntat pel confinament dels joves a Mallorca, el responsable acadèmic ha recordat que està recollit dins el protocol d'actuació de la Covid i que és important trencar la circulació del virus per evitar nous contagis i l'aparició de noves variants. Hernández comprén que la percepció de risc d'aquest grup d'edat és baixa, entre altres qüestions perquè per edat no acostumen a patir conseqüències greus, però ha recordat que en alguns casos sí que es pateixen greus conseqüències i, a més, al seu voltant tenen familiars i persones de més edat, algunes no vacunades. "Un esforç que paga la pena aquests mesos fins que hi haja un percentatge alt de la població vacunada", ha conclòs.

També et pot interessar

stats