La il·lusió de la grossa, per a oblidar la pandèmia

À Punt retransmetrà en directe el sorteig i habilita un codi QR perquè els espectadors comproven el seu número

Alguns dels afortunats del Pinós, a Alacant, celebren amb cava el segon premi de la grossa de Nadal
Alguns dels afortunats amb la Grossa en una imatge d'arxiu / Morell (EFE)

Arriba el 22 de desembre i, amb ell, la il·lusió del sorteig de Nadal, de nou en pandèmia i amb tots els indicadors en creixement. La Comunitat Valenciana és un any més, la quarta autonomia en consignació de Loteria per a aquest sorteig extraordinari, amb 1.897.319 bitllets valorats en 379.463.800 euros.

I és que la grossa de Nadal ha caigut en 38 ocasions al nostre territori. L’última va ser l’any passat. En concret, a tres localitats: Alfara del Patriarca (Horta Nord) Oliva (Safor) i Xàbia (Marina Alta).  

El sorteig d’enguany estrenarà 193 boles en els seus bombos, l'aplicació Bizum per a cobrar premis menors de 2.000 euros i entrades numerades per a assistir-hi com a públic. En el sorteig de 2021 estaran lliures d'impostos els primers 40.000 euros.

Donada la situació de la pandèmia, i pel fet que es tracta d'un esdeveniment de llarga duració, està prevista l'assistència d'un aforament reduït de públic al pati de butaques. Es busca equilibrar la seguretat sanitària amb assistència de públic de manera testimonial.

400.000 euros per al dècim

La grossa d'enguany no ha aprimat i estarà dotada amb quatre milions d'euros per sèrie, és a dir, 400.000 euros al dècim, mentre que el guanyador del segon premi s'embutxacarà 1.250.000 euros per sèrie (125.000 euros al dècim). El tercer premi està dotat amb 50.000 euros al dècim; els dos quarts, amb 20.000 euros, i els huit cinquens, amb 6.000 euros al dècim.

Els premis menors reparteixen 1.794 premis de 1.000 euros a la sèrie (100 euros al dècim). També tenen premi els números anterior i posterior al premi gros, amb 20.000 euros; al segon premi, amb 12.500 euros; i al tercer premi, amb 9.600 euros.

El 5 és el número més afortunat

El número 5 continua sent el reintegrament del primer premi més repetit al llarg de tota la història, en haver resultat premiat en un total de 32 ocasions. El segueixen el número 4 i el 6, amb 27 ocasions cadascun.

En el costat oposat, la terminació menys afortunada en aquest tradicional sorteig nadalenc torna a ser el número 1 (huit ocasions), seguit del 2 (tretze ocasions) i del 9 (un total de 16 ocasions).

Per part seua, el número 8 ha sigut el reintegrament del primer premi en 23 ocasions, mentre que el 0 i el 7 ho han sigut 22 vegades, i el 3 ha sigut l'última xifra del número agraciat amb la grossa d'aquest tradicional sorteig nadalenc 21 vegades.

El sorteig, per À Punt

À Punt obri les seues finestres a la il·lusió del sorteig de la grossa a partir de les 8 hores del dimecres 22 de desembre. Per la televisió, l’equip del magazín A la Ventura, amb Marta Ventura i Mathies Muñoz, connectaran amb tota l’actualitat i el repartiment de premis. També, des de la ràdio d’À Punt, els programes Les notícies del matí i El rall es donen la mà per a treballar conjuntament. Jèssica Crespo i Clara Castelló seran les encarregades de contar tot el que passe al voltant del dia de la sort.

En aquest cercador es pot consultar si el teu número ha sigut l’afortunat.

També et pot interessar

stats