La loteria de Nadal deixa 141 milions a la Comunitat Valenciana

Gandia és el municipi més afortunat enguany, mentre que Xàbia, Oliva i Alfara del Patriarca pessiguen la grossa.

FOTO: Celebració a l'administració de Gandia que ha venut el segon premi

Al voltant de 141 milions d'euros del sorteig extraordinari de Nadal han viatjat enguany a la Comunitat Valenciana dels més de 2.400 que s'hi han jugat en tot l'Estat. Els cinc premis han esquitxat el territori i han quedat prou repartits per les comarques. El que passarà a la història com el sorteig de la pandèmia ha deixat un pessiguet del premi gros de Nadal, amb tres dècims del número 72.897 que s'han venut a Xàbia, Oliva i Alfara del Patriarca als quals corresponen 400.000 euros cadascun. En total, 1,2 milions euros entre els tres municipis. Molt més generosos han sigut els bombos amb la resta de premis, sobretot el segon, del qual s'han venut més de 90 sèries. També ha tocat part dels dos quarts i de tres cinquens.

La pluja de milions ha arribat amb el segon premi, el 06095, que enguany s'ha fet de pregar però ha regat amb més de 111 milions d'euros sis municipis. El més afortunat és Gandia (Safor), on l'administració número 7, situada a la plaça de la Mare de Déu, ha repartit 56,25 milions. Cada sèrie completa d'aquest número està guardonada amb 1,25 milions, cosa que suposa 125.000 euros per dècim. Més de 50 milions han viatjat a les comarques del Vinalopó, a les localitats del Pinós (36,25), Crevillent (10) i Elda (6,25). També s'han distribuït dues sèries del 06095 a Callosa de Segura (Baix Segura) i Manises (Horta Sud), que han repartit 1,25 milions d'euros cadascuna.

De la mà del tercer premi ha caigut un altre mig milió a Torrevella, gràcies al número 52472, dotat amb 50.000 euros per dècim. Se n'ha venut una sèrie completa a l'administració número 5, El Conejo de Oro, situada en un centre comercial de la carretera que va a Crevillent. La sort somriu enguany a aquest venedor de loteria, la mateixa que ha repartit 60.000 euros gràcies al número 86986, un dels tres cinquens premis que ha caigut a la Comunitat Valenciana.

Els dos quarts premis d'enguany han fet també parada en terres valencianes, fonamentalment a les comarques de Camp de Morvedre i Horta. El més quantiós, el número 38341, ha eixit passades les dotze i mitja, quaranta minuts després de cantar la grossa, i ha regat amb més de 15 milions d'euros Faura, Meliana i Almàssera. D'eixos, 6,2 han anat a parar a la localitat de Camp de Morvedre, mentre a les dues poblacions afortunades de l'Horta se n'han repartit 5,8 i 3 milions, respectivament. Cada sèrie completa d'aquest quart premi està dotada amb 200.000 euros, 20.000 el dècim. A Manises se n'ha comercialitzat, a més, un solt. El 75981, segon dels quarts premis, ha repartit 60.000 euros gràcies a tres dècims que s'han venut en establiments d'Ontinyent (Vall d'Albaida), Cullera (Ribera Baixa) i Manises (Horta Sud).

Els tres cinquens que ha arreplegat enguany la Comunitat Valenciana són el 86986, el 37023 i el 43831, molt repartits entre més d'una vintena de poblacions de tot el mapa i dotats amb 6.000 euros per dècim. El premi més nombrós ha vingut de la mà del primer, que ha sigut també el més matiner del sorteig i ha deixat 3,6 milions a Novelda (Vinalopó Mitjà). Els dècims guardonats s'han venut a través d'una associació de familiars de malalts d'Alzhèimer. Altres municipis on ha tocat un cinqué premi són Vinaròs, Rossell, el Grau de Castelló, Onda, la Vall d'Uixó, Ademús, Utiel, la Pobla de Vallbona, Manises, Alaquàs, Torrent, València, Oliva, l'Alcúdia, Navarrés, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Elda, Villena, Elx i Oriola.

El Teatro Real de Madrid ha acollit aquest dimarts un sorteig extraordinari de la loteria de Nadal que es recordarà per ser el primer a celebrar-se sense públic i amb unes mesures especials pel protocol anti-Covid. Els bombos de les boles estaven més separats del que és habitual per a poder garantir la seguretat de la plantilla, i s'ha col·locat una mampara entre els professionals que participaven en el sorteig. Els xiquets i xiquetes de Sant Ildefons, a més, han incorporat la mascareta a la tradicional indumentària, i només se la podien llevar per a cantar el número. I tota persona que pujava a l'escenari ha passat abans un test d'antígens i havia de mantindre la distància de seguretat de dos metres amb la resta de les persones que hi havia a la sala.

Més de 370 milions d'euros jugats

Els valencians i valencianes han confiat en la loteria de Nadal perquè els done una alegria que els permeta oblidar la Covid-19 i la crisi economicosanitària que ha portat amb ella. En el sorteig d'enguany s'ha gastat quasi 74 euros per persona de mitjana, més de huit per damunt de la xifra estatal. En el conjunt d'Espanya, aquest 2020 ha estat marcat per la caiguda en les vendes, que no han sigut tan elevades com en les festes de Nadal anteriors per la pandèmia. Però a la Comunitat Valenciana s'han jugat més de 370 milions d'euros, davant els quasi 344 de l'any anterior, segons dades de consignació de Loteries i Apostes de l'Estat.

À Punt ha habilitat un espai de comprovació de cada número allotjat en el web. En aquesta pàgina es podrà consultar, a més del número premiat, el punt de venda. També es podrà accedir als premis menuts, la llista completa dels números i les quantitats premiades per a cadascun.

També et pot interessar

stats