Igualtat vol equiparar les ajudes per assassinats masclistes a les del terrorisme

El Ministeri ha reunit el comité de crisi davant el repunt recent de crims per violència de gènere a tot l'Estat

Rodríguez i Rosell, durant la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet de crisi
Rodríguez i Rosell, durant la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet de crisi / Javier Lizón (Efe)

El Ministeri i Igualtat ha proposat que les ajudes que s'atorguen per defunció d'una víctima de violència masclista a les famílies —actualment 90.000 euros— s'augmenten fins a equiparar-se a les que reben les de terrorisme —250.000 euros—. Una decisió que la secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez, i la delegada del govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, emmarquen dins d'una "política de reparació que l'Estat ha d'assumir".

Ho han explicat ambdues després de la reunió del comité de crisi convocat aquest divendres per a avaluar els últims crims masclistes ocorreguts a Espanya. L'última, una dona embarassada assassinada a Vitòria diumenge presumptament a mans de l'exparella, un jove de València a qui les autoritats ja han detingut.

"Quan diem que la lluita contra la violència de gènere és una qüestió d'Estat, una bona proposta és l'equiparació d'aquestes quanties a les víctimes del terrorisme", ha assegurat Rodríguez. És la tercera vegada que Igualtat reuneix el comité de crisi, una mesura posada en marxa el juliol del 2022 per a analitzar períodes amb una "alta concentració" d'assassinats per violència de gènere, com ha ocorregut al maig, amb cinc crims masclistes.

Abans s'havia activat aquest organisme el desembre del 2022, després dels assassinats d'onze dones, i el gener del 2023, per huit feminicidis.

També et pot interessar

stats