Detenen un valencià com a presumpte autor de l’assassinat de la seua exparella a Vitòria

L'home, que deixa òrfena una xiqueta de tres anys, tenia una orde d’allunyament de la víctima

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La parella de la dona de Vitòria a qui van trobar morta aquest diumenge amb signes de violència a la capital alabesa, un jove de València, va ser detingut a Saragossa hores després de trobar el cadàver. Mentre l’Ertzaintza investiga l’assassinat com un possible crim masclista, segons ha informat la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, el presumpte assassí continua a la capital aragonesa a l’espera de ser traslladat a Vitòria, ja que és la policia basca la que porta la investigació, dirigida per un jutjat de Vitòria.

En cas de confirmar-se que es tracta d’un assassinat masclista, seria la víctima que fa vint a Espanya el 2023 i la segona al País Basc, i la seua filla de tres anys, la vint-i-dosena criatura òrfena enguany per culpa de la violència masclista. 

Feia mesos que la jove tenia obert un expedient de violència de gènere contra el detingut per la Policia Nacional, i inclús tenia una orde d’allunyament en vigor respecte a ella, però havia assegurat a l’Ertzaintza que volia retirar-la perquè se “sentia segura”, segons fonts de la policia basca. 

El passat mes de gener el cos policial va tindre el primer contacte amb la parella, que estava allotjada en un hotel de Torremolinos a pesar que l’orde d’allunyament ja estava en vigor. En aquell moment la víctima va dir als agents “que no se sentia agredida ni en perill”, que havia iniciat els tràmits per a la retirada de l’orde d’allunyament i que el trencament era consentit. 

Uns mesos després, el 18 de maig, la Guàrdia Civil de Borriana (Plana Baixa), on viva la parella, va contactar amb la policia basca per a informar que la jove els havia transmés la seua voluntat de traslladar-se al País Basc. Segons fonts policials, el mateix dia es va traslladar efectivament a Vitòria, on l’Ertzaintza va tindre contacte amb ella per a avaluar el nivell de risc. La jove va reiterar el seu testimoni de gener assegurant que la seua relació amb la seua exparella no li generava por. 

Aquest diumenge, la dona estava registrada amb un nom fals en un aparthotel on la va trobar morta la seua família, que va acudir a buscar-la perquè havia quedat amb ells a dinar i no s’hi havia presentat. Al costat del cadàver estava la filla que va tindre amb el detingut, de tres anys. 

També et pot interessar

stats