Igualtat llança una campanya per intentar que Nadal siga més equitatiu

L’objectiu és recordar qui és la que sol fer tota la faena, mentre la resta gaudeix de les festes

Campanya d'Igualtat "Qui porta el davantal en Nadal?" / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat llança aquesta campanya perquè Nadal siga més equitatiu. Ho fa amb Xaro com a protagonista, una ama de casa, cuinera, amfitriona, mare… amb l’objectiu de recordar qui fa tota la faena, mentre la resta gaudeix de les festes.

En la campanya es pot veure qui és la que s'encarrega de preparar-ho tot per a les festes, però l’equip d’À Punt ha preguntat a diversos veïns i veïnes de l’Eliana qui és el que porta el davantal a casa per Nadal.

Una de les veïnes assenyala que “fan falta més campanyes com aquestes. Si no, la gent continua fent el mateix i les dones no gaudeixen de Nadal”. Un altre exemple és el d’un veí que afirma: “A mi sempre m’han dit que em quede al saló i mai he fet res. Sempre ha sigut ma mare, ma tia o l'àvia les que ho han fet tot”. O el testimoni d'una veïna que declara: “Abans ho feien les dones perquè era la seua faena, la seua obligació. Ara demanem que tota la família s’implique”.

Hi ha qui ajuda més i uns altres menys. El que queda clar és que tots i totes hauríem de posar més de la nostra part per poder passar uns dies, a més de feliços, amb responsabilitat compartida.

També et pot interessar

stats