Investiguen possibles abusos sexuals d'un zelador a diverses pacients d'un centre de salut mental a Elda

La vicepresidenta Aitana Mas assegura que el treballador està "fora" de les instal·lacions i que les víctimes estan "protegides"

Aitana Mas en la seua primera compareixença com a portaveu del Consell
Aitana Mas en la seua primera compareixença com a portaveu del Consell / À Punt NTC

La Policia Nacional i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives investiguen els presumptes abusos sexuals denunciats per dues dones amb malalties mentals contra un zelador d'un centre específic d'Elda. Ho ha confirmat als mitjans de comunicació la consellera i vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, en declaracions fetes després d'una reunió celebrada a Alacant amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. 

Mas ha assegurat que el treballador que suposadament va cometre els esmentats abusos sexuals en aquest recinte de salut mental, situat al polígon industrial Campoalto d'Elda, es troba "fora del centre i les víctimes estan protegides". Les denunciants, pacients amb problemes crònics de salut mental, asseguren haver rebut missatges reiterats de contingut sexual per part d'aquest zelador.

La vicepresidenta ha agraït a l'empresa que gestiona l'espai la "ràpida resposta" davant els successos esdevinguts i ha recalcat que "les víctimes estan protegides i segueixen el protocol de l'empresa". També ha informat que s'ha enviat un inspector al centre amb la finalitat de "comprovar que es compleixen totes les obligacions i confirmar que s'ha fet tot d'acord amb les instruccions i protocols d'actuació d'aquests casos”.

D'altra banda, a preguntes sobre la menor tutelada per la Comunitat Valenciana que va denunciar haver patit abusos sexuals en un centre de menors a mans d'un educador, Aitana Mas ha assegurat que Igualtat continua "recaptant informació amb la policia i amb l'empresa del centre i la possible víctima està sent protegida i mai en contacte amb el possible agressor”.

També et pot interessar

stats