Igualtat impulsa l'ús d'una aplicació per a fomentar el llenguatge inclusiu en l'administració
Themis serveix tant per a detectar llenguatge no sexista com per a oferir alternatives per a corregir-lo
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives impulsa l'ús del llenguatge no sexista per part del personal de la Generalitat a l'hora de redactar textos administratius i normatius, comunicacions internes, informació i tota classe de documentació.
El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha explicat que amb aquest objectiu, la Conselleria ha posat a la disposició del personal l'aplicació informàtica Themis, que serveix tant per a detectar el llenguatge sexista que pot contindre un text com per a disposar d'algunes alternatives adequades per a corregir-lo.
Sancho ha assenyalat que l'aplicació Themis és una eina especialitzada per a "evitar els sexismes i exclusions socials que massa vegades manifesta i reprodueix el llenguatge, no sols en les administracions públiques, sinó també en el sector privat i en la vida diària de moltes persones".
El secretari autonòmic ha mostrat satisfacció amb l'acollida que ha tingut la nova eina entre el personal de l'administració, "ja que són moltes persones les que han experimentat l'enorme ajuda que representa en el dia a dia".
Amb l'objectiu que cada vegada siguen més les persones que la utilitzen, la Conselleria ha facilitat també l'accés a l'aplicació Themis a través de Funciona, la intranet del personal que treballa en la Generalitat. També es reforçarà la iniciativa amb un enviament massiu de correus electrònics i accions formatives.
El repte, ha destacat Sancho, és que el llenguatge de l'administració siga sempre "adequat, no sexista i inclusiu", i que es reflectisca en els projectes, informes, formularis, sol·licituds o simples notes de caràcter intern que s'elaboren des de qualsevol organisme de la Generalitat.