Igualtat finançarà els serveis socials cada quatre anys per a garantir l'estabilitat dels treballadors i treballadores

Fins ara, el finançament era anual i permetrà als ajuntaments conéixer el pressupost amb anterioritat.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu.
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu.

Els serveis socials d'atenció primària es finançaran cada quatre anys i no anualment com fins ara, segons ha informat la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. L'objectiu d'aquest nou contracte programa és el de donar estabilitat als vora 2.500 professionals d'atenció primària que componen la plantilla dels equips municipals. A més, el caràcter plurianual del nou model permetrà als ajuntaments saber “amb quins fons compten i tindre més estabilitat de finançament”, ha explicat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Aquest nou tipus de col·laboració financera es regula en el decret de coordinació i finançament de l'atenció primària de serveis socials que, a més, estableix la coordinació entre administracions i els serveis socials d'atenció primària.

Augment dels usuaris de serveis socials per la Covid-19

Segons les previsions de l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials, a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 augmentarà el nombre de persones ateses pels serveis socials: s'espera passar dels sis milions que hi havia a finals de febrer, fins als deu milions.

La pandèmia farà que cada vegada més persones necessiten “prestacions i serveis per dret, que eviten els riscos socials i la fallida de la cohesió social”, han explicat des de l'associació.

També et pot interessar

stats