Igualtat confirma com a violència vicària l'assassinat de dues xiquetes a mans del pare a Almeria

L'informe preliminar de l'autòpsia ha determniat que la mort es va deure a una "intoxicació per pesticida"

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dimarts l'assassinat de les dues xiquetes de dos i quatre anys presumptament enverinades pel seu pare en un mas d'Alboloduy (Almeria) com un cas de violència vicària. El nombre de menors d'edat assassinats per violència de gènere ascendeix així a quatre enguany i a 54 des de 2013, quan es van començar a comptabilitzar aquests casos, segons ha informat el departament en un comunicat.

En aquest cas, existien antecedents de violència de gènere cap a l'exparella —la mare de les menors— per part del presumpte agressor, que es va suïcidar posteriorment.

L'informe preliminar de l'autòpsia practicat al pare i a les dues xiquetes ha confirmat que la mort es va deure a una "intoxicació per pesticida", segons ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA). L'home, amb un juí pendent per maltractaments i amenaces a la seua exparella —de la qual tenia una orde d'allunyament—, va assassinar les filles aprofitant un règim de visites i posteriorment es va suïcidar. Els fets es van fer públics després que Alina, la mare de les menors, de 23 anys, trobara estrany que les filles no tornaren a temps al domicili on residien des de feia uns dos anys.

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Carmen Martínez, han expressat la seua "més absoluta condemna i rebuig" davant aquests assassinats masclistes i han traslladat el seu suport als familiars i amics de les víctimes.

El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També s’atén mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10. En una situació d'emergència, es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i en cas de no poder telefonar es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats