Igualtat confirma un nou assassinat masclista, el que fa 15 d'enguany

La jove de 26 anys que va ser apunyalada fins a la mort dissabte a la nit a Còrdova deixa dues criatures orfes

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

Segons les xifres del Ministeri d’Igualtat, ja en són 15 les dones assassinades per violència de gènere a Espanya el 2022, 1.145 des del 2003, quan comencen els registres. 

La xifra ha estat actualitzada per la delegació del govern espanyol contra la Violència de Gènere aquest dilluns de vesprada, quan han informat que l’assassinat d’una dona de 26 anys a Montemayor (Còrdova) diumenge de matinada era un cas de violència de gènere. 

La dona tenia dues criatures menors d’edat, per tant la xifra de menors orfes per culpa de la violència masclista el 2022 s’eleva a 15 també. Des que es va començar a enregistrar aquesta dada el 2013, són 352.

Al presumpte assassí, un home de 30 anys i parella de la jove, l'ha detingut la Guàrdia Civil aquest dilluns de matí a San Clemente (Conca). El detingut es trobava en parador desconegut des que es va escapar després d'abandonar la jove en la residència que compartien juntament amb altres persones.

Tant a la ministra d’Igualtat, Irene Montero com la delegada del govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seua "més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista" i han traslladat "el seu suport a familiars i amistats de la víctima". Tant la ministra com la delegada, han demanat, a més, "tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per a arribar a temps i evitar més morts".

També et pot interessar

stats