Igualtat confirma com a crim masclista l'assassinat d'una dona de 39 anys a Cornellà de Llobregat

Fins ara 22 dones han mort a mans de les seues parelles o exparelles el 2023

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dilluns com a crim masclista l'assassinat d'una dona de 39 anys aquest cap de setmana a Cornellà de Llobregat (Barcelona), cosa que eleva a 22 el nombre de dones assassinades enguany a mans de les parelles o exparelles, 1.206 des del 2003.

La víctima és una dona de nacionalitat hondurenya que va ser assassinada la matinada del diumenge al seu pis per les ganivetades que presumptament li va assestar la parella, un home de 34 anys també hondureny, al qual van detindre a l'habitatge, on es trobava el fill de tots dos, de dos anys. Aquest menor incrementa el nombre d'orfes per la violència de gènere a 23 enguany.

Quan els agents i els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van arribar a l'habitatge van trobar a la dona encara amb vida, però va acabar morint malgrat els intents per a reanimar-la, segons fonts de la policia.

El presumpte agressor no té antecedents penals, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ni hi havia denúncies prèvies de la víctima per maltractaments, segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Antonio Balmón.

Aquest dilluns s’ha celebrat un minut de silenci a Cornellà de Llobregat en memòria de la víctima i per a rebutjar l'assassinat.

També et pot interessar

stats