Igualtat assumeix la tutela del nadó ingressat a València pel possible maltractament dels pares

Els progenitors van ser detinguts el dia 15, van prestar declaració a la policia i se'ls va deixar en llibertat a l'espera de la citació judicial

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional / À Punt NTC

La Conselleria d'Igualtat ha assumit d'urgència la tutela del nadó de cinc setmanes que va ingressar a l'Hospital Clínic de València amb lesions cranials greus, suposadament causades pels pares, que estan sent investigats pel possible maltractament. A més, l'administració també s'ha fet càrrec de la tutela del seu germà de tres anys.

Va ser el centre sanitari el que va avisar la Policia Nacional a la fi del mes d'agost passat que havia ingressat un bebé de cinc setmanes amb lesions de gran impacte al cap i una fractura a l'omòplat que no serien fortuïtes. Segons els progenitors, la raó de les contusions és que el germà major li havia pegat una cabotada accidental al bebé en anar a abraçar-lo i que la fractura a l'omòplat la va causar un colp accidental amb la porta del cotxe.

En ingressar el nadó, els agents del Grup de Menors del Cos Nacional de Policia de la província de València van activar el protocol i van iniciar una investigació per si s'hi hagueren produït possibles maltractaments dels pares cap al seu fill, que aquest dimecres va rebre l'alta. Els progenitors van ser detinguts el dia 15 i després de prestar declaració en dependències policials, van quedar en llibertat, encara que hauran d'acudir al jutjat quan siguen requerits.

També et pot interessar

stats